Site icon Полемика

Як у Копенгагені планують винагороджувати «екологічних» туристів

Туристи, які відвідують данську столицю Копенгаген і проявляють під час подорожі «екологічну відповідальність», тепер будуть винагороджуватись безкоштовними напоями, їжею та розвагами.

Про це пише Полемика з посиланням на The Independent.

Як повідомляється, міська рада з туризму запропонувала програму CopenPay, яка спонукатиме туристів поводитися більш екологічно цього літа.

В акції приймають участь 24 пам’ятки, зокрема Національний музей Данії, громадський простір CopenHill, центр активного відпочинку на воді Green Kayak і фуд-хол Absalon. Туристи можуть винагороджуватися такими нагородами, як безкоштовні кава, коктейлі, морозиво, прокат велосипедів, органічні страви, човнові тури і додатковий час катання на лижах на штучному схилі Копенгагена, як правило, в обмін на збирання сміття або прибуття в місто на екологічно чистому транспорті.

Як доказ «зелених дій» для отримання винагород туристи зможуть скористатись квитками на поїзд і фотографіями, але організатори заявляють, що система CopenPay «побудована на довірі».

Пілотну схему CopenPay запустили 15 липня 2024 року і закінчиться вона 11 серпня.

Данська столиця, що посідає третє місце в рейтингу найекологічніших міст світу, рішуче налаштована на те, щоб пропагувати екологічно чисту поведінку серед понад 12 мільйонів гостей, які ночують у Копенгагені щороку.

Самі жителі Копенгагена вже давно активно підтримують екологічні ініціативи. Так, близько 62% городян користуються велосипедом або громадським транспортом, щоб дістатися на роботу, а також беруть участь в екологічних заходах і волонтерять на міських фермах.

Раніше Полемика писала про те, чому літній туристичний сезон у Європі опинився під загрозою.

Exit mobile version