Site icon Полемика

Яку їжу можна брати з собою в літак, а яку заборонено

Перекусити в аеропорту перед тим, як сісти в літак, зазвичай коштуватиме дуже дорого, бо ціни там суттєво вище, ніж у звичайних кафе та магазинах. Тому, щоб зекономити, мандрівники часто беруть з собою їжу в дорогу або ж везуть додому смаколики рідних та друзям.

Про те, які продукти без проблем пройдуть через сканери безпеки в аеропорту, а які не варто брати з собою, розповідає Полемика з посиланням на видання The Sun.

Яку їжу дозволено брати в літак, а яку заборонено

Щоб не уникнути затримок в аеропорту під час перевірок, краще одразу переконатися, що ваш багаж відповідає правилам.

В ручній поклажі до літака можна проносити:

Обмеження перш за все стосуються так званих рідких продуктів, до яких відносяться не тільки напої, а саме:

За правилами авіаперевезень, всі рідкі продукти повинні зберігатися в контейнерах об’ємом не більше 100 мл, а загальна їх кількість не може перевищувати одного літра рідини. Додатково всі контейнери необхідно покласти в окремий прозорий герметичний пакет і під час перевірки багажу тримати його в руках.

До цього ж пакета потрібно помістити й шоколадні цукерки з рідкою начинкою, але їх об’єм під час перевірки враховуватися не буде.

При виборі перекусу, який ви хочете взяти у літак, також варто подумати, чи вживання вашої улюбленої їжі не створить комфорту іншим пасажирам на борту. Тож надто ароматні продукти (наприклад, м’які сири з пліснявою або їжу з великою кількістю прянощів) краще здати в багаж.

Раніше Полемика писала про те, чому туристам варто обирати валізу за кольором.

Exit mobile version