Мадейра
Хоча більшість людей вирушає у відпустку на море влітку, чимало туристів вважають за краще відпочити на білосніжному пляжі восени – зазвичай це дешевше, вже не так спекотно, а натовпів туристів рідко зустрінеш.

Полемика з посиланням на Travel Off Path діляться списком із п’яти островів Європи, де зазвичай восени найкомфортніший відпочинок.

Мадейра, Португалія

Цей острів вже давно охрестили «землею вічної весни». Він розташований біля узбережжя Західної Африки .Його жителі насолоджуються цілорічною теплою погодою завдяки своїй близькості до цього континенту та пишній тропічній природі.

Столиця отсрову – Фуншал – є яскравим прикладом португальського колоніального містобудування на піку Епохи Великих географічних відкриттів із добре збереженим Старим містом XV століття та величними палацами в стилі бароко.

Родос, Греція

Це один із найвіддаленіших грецьких островів. Він перебуває надто далеко від материкової частини Європи, щоб зазнавати настільки чітко виражених сезонних змін. У вечірній час там інколи може бути трохи прохолодно, але загалом осіння температура коливається там від +21 до +26 градусів.

Родос також є популярним місцем для екскурсій – ви можете вирушити до  однойменної середньовічної столиці, внесеної до списку ЮНЕСКО або прогулятись містичною, всіяною водоспадами Долиною метеликів.

По теме:  Топ-10 країн та міст, в які туристи хочуть повертатись знову і знову

Кіпр

Кіпр – це острівна держава з цікавою культурною спадщиною, поділеною між грецькою і турецькою громадами, і багатою історією, що охоплює кілька тисячоліть.

Цей острів є популярним місцем для відпочинку на узбережжі в міжсезоння для європейців з материка, які рятуються від холодної осені.

Мальта

На цьому острові, розташованому в центральній частині Середземномор’я, зазвичай набагато тепліше, ніж на Французькій Рив’єрі або узбережжі Амальфі в Італії, але великих натовпів туристів ви тут не знайдете.

Мальта вважається ідеальним місцем, щоб розслабитися й водночас насолодитися старовинними будівлями Європи.

Хвар, Хорватія

На острові біля узбережжя хорватської Далмації добре збережені середньовічний центр, кам’яні будівлі та ідилічні галькові пляжі, які роблять відпочинок тут ідеальним.

Однак місткість номерів на Хварі обмежена, тому щойно денні круїзні натовпи покидають острів, тут можна відчути ви себе господарем міста і неспішно прогулятися вуличками.  

Раніше Полемика писала про те, які речі не можна забирати з готелю після відпустки.