Рим
Влада Риму почала розгляд можливості обмеження доступу до фонтану Треві – однієї з найвідвідуваніших визначних пам'яток міста, напередодні Jubilee 2025 року.

Це велике свято у Ватикані, яке проводиться кожні 25 років, і з цієї нагоди наступного року місто очікує прийняти до 32 мільйонів туристів і паломників.

Про це пише Полемика з посиланням на Reuters.

Планується, що відвідування сходинок фонтану, на яких зазвичай збираються величезні натовпи туристів, зроблять доступним тільки за попереднім бронюванням у фіксований часовий інтервал обмеженою кількістю людей.

Радник із туризму Риму Алессандро Онорато заявив, що для мешканців Риму відвідування буде безкоштовним, в той час, як нерезидентам запропонують символічний внесок у розмірі одного або двох євро.

Раніше мер міста Роберто Гуальтьєрі заявив, що ситуація біля фонтану Треві стає технічно дуже складною для управління через величезні стовпотворіння.

Фонтан Треві, де за традицією відвідувачі кидають монетку, щоб повернутись до Риму та для здійснення бажань, уже давно став головною визначною пам’яткою італійської столиці, навіть для світових лідерів, які його відвідують.

Завершений 1762 року, пам’ятник є шедевром пізнього бароко зі статуями тритонів, які керують колісницею з раковин бога Океану, що ілюструє тему приборкання вод.

По теме:  Як правильно збирати валізу у подорож: 5 помилок, які часто допускають мандрівники

Раніше Полемика писала про те, куди не варто їхати, щоб не зіпсувати собі відпочинок.