Site icon Полемика

Чому вам варто відвідати Ісландію саме восени

Ісландія

Чому вам варто відвідати Ісландію саме восени

Однак влітку там спостерігаються великі натовпи туристів, особливо на найпопулярніших локаціях. Тому влада була змушена вводити обмеження на відвідування для мандрівників.

Проте провідний експерт із подорожей Сем Сірс стверджує, що найкращим часом для подорожі в Ісландію є осінь. Саме тоді можна побачити північне сяйво, ціни на авіаквитки набагато дешевші, а також менша кількість туристів.

Про це пише Полемика з посиланням на видання Travel Off Path.

Сірс зазначає, що колись Ісландія була недосяжним далеким місцем із захопливим способом життя та вражаючими краєвидами, але тепер вона одним із найпопулярніших напрямків у світі.

Влітку тут дуже багато людей, які за короткий час хочуть відвідати найкращі місця Ісландії – водоспади, гейзери і вулканічні пляжі із чорним піском. А ось з приходом осені, натовпи починають зменшуватися.

Осінь в Ісландії

Експерт із подорожей розповідає, що в гонитві за популярними туристичними фішками Ісландії, багато туристів оминають мальовничі осінні кольори, що прикрашають вулиці Рейк’явіка, багато з його чудових ландшафтів і перспективне північне місто Акюрейрі, яке обов’язково варто відвідати саме в цю пору року.

При цьому Сірс упевнений, що буяння осінніх барв додає десятикратної чарівності популярним пам’яткам країни, які більшість мандрівників звикли бачити в іншу пору року.

Крім того, восени в Ісландії набагато менше транспорту дорогах, та й натовпи туристів на популярних локаціях на кшталт знаменитої Блакитної лагуни набагато менші.

Північне сяйво

Північне сяйво можна спостерігати в Ісландії з початку осені та до квітня. Проте багато хто обирає вересень як місяць для відвідування, оскільки він також знаменує собою кінець скупого «опівнічного сонця»

За даними Iceland Tours, є п’ять найкращих місць, щоб спостерігати за північним сяйвом:

Раніше Полемика писала про те, куди не варто їхати, щоб не зіпсувати собі відпочинок.

Exit mobile version