Site icon Полемика

Чому влада Швейцарії хоче змінити кордон між Італією та Швейцарією

Кордон між Італієї і Швецарією

Чому влада Швейцарії хоче змінити кордон між Італією та Швейцарією

Італія та Швейцарія мають намір «перемалювати» частину спільного державного кордону.

Про це пише Полемика з посиланням на Sky News.

Федеральна рада Швейцарії схвалила угоду, яка спричинить зміни карти. Водночас, в Італії наразі продовжується процес остаточного узгодження коригування кордону, і після підписання зміну ратифікують.

Як зазначається в публікації, через танення льодовиків, кордон, який перетинає альпійські вершини та було визначено історично, змістився.

«Це пов’язано з тим, що в ряді місць альпійський кордон визначається вододілом або хребтовими лініями льодовиків, але в міру їхнього танення вони можуть переміщатися, зміщуючи кордон разом із собою», — пояснюється в матеріалі.

Відомо, що зміни будуть реалізовані під Маттергорном, однією з найвищих гір Європи, навколо Тет-Гриз, Плато-Роза, Кабане-Карель та Дос-де-Роллен на півдні Швейцарії та північному заході Італії.

Влада Швейцарії заявила, що поки владою Італії не буде ухвалена угода, подробиці змін кордону будуть триматись в таємниці. При цьому відомо, що у минулому подібні зміни призводили до зміщення кордону на 100–150 м.

«У високих горах значні ділянки італійсько-швейцарського кордону визначаються вододілом, представленим лінією гребеня льодовиків, сніговими полями та вічними снігами. Однак із таненням льодовиків ці природні елементи розвиваються та перевизначають національний кордон», — заявив швейцарський уряд.

У статті йдеться про те, італійсько-швейцарський кордон має протяжність у 578-кілометрів,  40 з яких вкриті льодовиками. Це не вперше, коли кордон між Італією та Швейцарією зазнавав змін подібним чином. У 2000 році у Фургзаттелі, Церматт, кордон змінився після того, як льодовик зрушив приблизно на 100-150 м. Зміна означала, що станція канатної крісельної дороги, яка колись знаходилася на території Італії стала власністю Швейцарії.

Раніше Полемика писала про те, чому вам варто відвідати Ісландію саме восени.

Exit mobile version