Різдвяні ярмарки
Попереду – яскрава передріздвяна атмосфера, сповнена радості та добрих сподівань.

Найкраще допоможуть відчути наближення Різдва традиційні святкові ярмарки.

Експерти з подорожей склали список з найкращих різдвяних ярмарків Європи. Про це пише Полемика з посиланням Politexpert.

Не втрачайте нагоди насолодитися святом та отримати неймовірні враження!

Різдво у Страсбурзі, Франція

Пишне святкування Різдва у Страсбурзі бере своє коріння у кінці середньовіччя. Перші масові ярмарки датуються 1570 роком. Тож не втрачайте нагоди стати відвідувачем одного з найстаріших ярмарків у Європі. Грудень – це особливий час: всі вулиці гарно прикрашають і завішують гірляндами. Щороку на площу Клебер встановлюють 30-метрову ялинку, яка є найвищою природною прикрашеною ялинкою на континенті. Ринок складається з 300 шале в який продаються всі різдвяні атрибути: від одягу до оригінальних подарунків до різдвяного печива під назвою бредл.

Ярмарок триває з 24 листопада по 24 грудня.

Кельнський різдвяний ярмарок

Біля Кельнського собору (Weihnachtsmarkt am Kölner Dom) щороку проводять різдвяні ярмарки. Тисячі відвідувачів мають змогу прогулятись ринком, щоб знайти вироби ручної роботи та кулінарні шедеври.

По теме:  Топ-5 найтепліших островів Європи для відпочинку на морі восени

Це найбільший ринок у Європі. У 2024 році програма матиме більше 100 безкоштовних заходів. Ярмарок у Кельні триватиме 23 листопада по 23 грудня.

Ярмарок Святого Миколая в Йорку

Різдвяний ярмарок у Йорку, Англія, починається раніше – 14 листопада і триватиме до 22 грудня. Відвідувачі матимуть змогу відвідати 75 альпійських шале, усіяних уздовж Парламентської вулиці та площі Святого Сампсона.

Левова частка підприємств на ринку також є торговцями з Йоркшира, що надає ринку ще більшої автентичні та робить його особливим. Між Йорком та Лондоном курсує потяг. Подорож у поїзді займе їде дві години тридцять хвилин.

Різдвяний ярмарок Брюгге

Бельгійський Брюгге перед Різдвом – це дійсно казкова атмосфера, відчуття свята та затишку. На відміну від вогнів та гірлянд, які прикрашають величезну кількість інших різдвяних ярмарків, основний атрибут прикрашання вулиць Брюгге – пряникові будиночки.

Для створення відчуття передріздвяної казки, містом, переважно вимощеним бруківкою, регулярно організовують прогулянки на конях і екіпажах. Триває ярмарок у Брюгге з 22 листопада по 5 січня.

По теме:  Чому магазини в Європі не працюють в неділю і чи можуть запровадити таке правило в Україні

Брюссельський різдвяний ярмарок

Протягом п’яти тижнів Брюссельський різдвяний ярмарок у Бельгії розташовується на мощених вулицях і центральних площах міста. На 2-кілометровій ділянці шале розташовані ресторани, бари, ремісничі лавки тощо.

Любителям різдвяних побачень сподобається колесо огляду, з якого відкривається чудовий вид на весь ринок з висоти пташиного польоту. Ярмарок триватиме з 24 листопада по 31 грудня.

Раніше Полемика писала про те, на які дати краще не купувати авіаквитки у грудні 2024 року.