Туреччина планує відмовитися від системи «все включено» в готелях
Дізнайтесь, які зміни очікують на туристів.

Уряд Туреччини вживає заходів для зменшення обсягу харчових відходів у готелях та ресторанах.

Про це пише Полемика із посиланням на Sabah.

Нові правила, що стосуються систем «шведський стіл» та «серпме» (сніданки з маленьких тарілок), найближчим часом будуть представлені в парламент у вигляді законопроєкту. Також розглядається можливість заміни популярної системи «все включено» в турецьких готелях на формат «а-ля карт», коли гості замовлятимуть лише ті страви, які вони дійсно збираються з’їсти.

Згідно з даними Фонду по запобіганню марнотратству (TİSVA), в Туреччині щорічно втрачається близько 23 мільйонів тонн продуктів, а 35% овочів і фруктів не доходять до споживачів. Це підкреслює необхідність вжиття заходів на державному рівні для зменшення харчових відходів.

Особливу увагу турецькі влади приділятимуть хлібу. Щорічно в країні викидається близько 4,38 мільярдів буханок хліба. У зв’язку з цим влада має намір заборонити викидання харчових відходів на вулиці, щоб захистити безпритульних тварин і запобігти забрудненню міських територій. Залишки їжі пропонується централізовано передавати в притулки для тварин.

Крім того, ресторанам буде рекомендовано не змушувати клієнтів замовляти страви строго на кожну людину. Наприклад, група з трьох осіб зможе замовити сніданок лише на двох, щоб уникнути надмірних відходів їжі.

Також цікаво буде дізнатись, які єврейські страви можуть сподобатися українцям, названі найкращі рецепти.