Діабет другого типу – це захворювання, що характеризується хронічною гіперглікемією, коли рівень глюкози в крові перевищує норму.

Про це пише Полемика з посиланням на Ua.Новини.

Це захворювання підступне, адже часто розвивається безсимптомно і людина може навіть нічого не підозрювати. Проте вчені вважають, що деякі стани організму можуть вказувати на розвиток діабету.

Так, про високий рівень цукру в крові може свідчити стопа Шарко – це деформація кісток, суглобів і шкіри стоп, яка викликана діабетичною нейропатією. Зазвичай вона з’являється у людей, які не лікуються або пізно виявили цукровий діабет.

За даними Світового діабетичного співтовариства, до симптомів стопи Шарко відносяться: набряк і почервоніння стопи або щиколотки, підвищена температура ніг, сильний біль, деформація стопи, втрата чутливості.

Як зазначають фахівці, якщо людина спостерігає у себе схожі симптоми, рекомендується одразу ж звернутися до лікаря і здати необхідні аналізи. Також спеціалісти додали, що при контролі цукру в крові потрібно враховувати два ключові моменти – спеціальну дієту і фізичні вправи.

Раніше Полемика писала про те, в яких випадках бригада «швидкої» не приїде на виклик.