Частіше за все, вранці усі сили спрямовані на те, щоб швидше зібратись і не запізнитися на роботу чи навчання.

Однак такий стан є згубним для організму. У вашому організмі не лише підвищується рівень стресу, а й може виникнути інші проблеми зі здоров’я.

Таке попередження зробив директор Інституту йоги у Мумбаї (Індія) Ганса Йогендра. Про це повідомляє Полемика з посиланням на Медправду.

Які ранкові звички шкодять здоров’ю

Пізній підйом

Йоги прокидаються на сході сонця або за дві години до цього. Це допомагає їм не тільки провести всі гігієнічні процедури тіла, а й медитацію. Ранній підйом дозволяє підтримувати рівень енергії на потрібному рівні та робить вас продуктивнішим протягом дня.

Брати до рук телефон

Перша дія, яку багато людей роблять відразу після пробудження, це беруть до рук телефон. Краще почати свій день з ранкової розтяжки в ліжку, а потім, як рекомендують йоги, з молитви або афірмації. Доктор Йогендр впевнений, що висловлення подяки світу дасть позитивний заряд думок.

Не пити воду

Наш організм відпочиває 7–8 годин на добу і після пробудження потребує зволоження. Тому зранку потрібно випивати склянку води. Це допоможе очистити нирки від токсинів та покращить травлення. У воду можна додати м’яту або скибочку лимона, які наповнять організм енергією.

По теме:  Лазерная шлифовка поможет избавиться от шрамов и комплексов

Не приймати душ

Ранковий душ очищає та освіжає не тільки тіло, а й розум. Душ рекомендується приймати після розтяжки та афірмації перед сніданком.

«При купанні можна додати кілька крапель парфумів або ефірних олій. Приємні запахи покращать настрій», — додає лікар.

Відсутня фізична активність

Рекомендується присвятити кілька хвилин ранковій зарядці. Це можуть бути вправи на розтяжку чи коротка прогулянка. Будь-яка форма фізичних вправ, які виконуються зранку, знижує ризик серцевих захворювань чи інсульту.

Раніше Полемика писала про те, в яких випадках бригада «швидкої» не приїде на виклик.