Якщо ви обираєте спати на правому боці, животі або спині, можливо, для вас прийшов час для змін.

Сон на лівому боці набагато корисніший для організму, і він може істотно вплинути на ваше здоров’я. Лікар Лю Чунь з пекінської лікарні, розповів, чому варто обирати сон на лівому боці. Про це передає Полемика.

Боротьба з кислотним рефлюксом

Їсти перед сном – це не найкраща ідея, але напружений спосіб життя сьогодні ускладнює прийом їжі у відповідний час. Якщо ваш останній прийом їжі буде незадовго до сну, ви можете страждати від кислотного рефлюксу. За словами дослідників, саме сон на лівому боці може полегшити його симптоми.

Покращує роботу серця

Сон на лівому боці має переваги для серця, так як це сприяє циркуляції крові в організмі.

«Якщо ви страждаєте будь-яким серцевим недугою, то це простий спосіб допомогти серцю виконувати свою роботу, поки ви спите», – говорить лікар.

Допомагає роботі лімфатичних вузлів

Ще одна дивовижна перевага для здоров’я полягає в тому, що ваші лімфатичні вузли краще працюють, коли ви спите спите на лівому боці. Сон в цьому положенні допомагає організму легко фільтрувати рідини через вашу систему.

По теме:  Як зробити каву кориснішою для здоров'я: додайте лише один інгредієнт

Зменшує хропіння

Якщо ви регулярно хропете, спробуйте поспати на лівому боці, адже ьвін допоможе вам взяти під контроль цей процес.

«Коли ви лежите на спині і глибоко спите, ваша щелепа розслабляється і підсилює хропіння. Так що наступного разу переверніться ліворуч і перевірте це», — радить лікар.

Раніше Полемика писала про те, які спеції варто додати до кави, щоб покращити роботу мозку.