ЛІкарі стверджують, що у чоловіків частіше страждать від проблем з серцем.

Це пов’язано з тим, що жіночий організм має певний захист.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на допис кардіолога Наталії Іванюк в Instagram.

Чому у чоловіків частіше виникають інфаркти та інсульти

За словами фахівчині, жінок захищають від серцево-судинних захворювань гормони — естрогени. Тому не дивно, що чоловіки такого захисту не мають.

Як наголошує Іванюк, чоловікам варто бути більш усвідомленими до свого здоров’я, щоб оминути такі проблеми як інфаркт та інсульт.

Також, лікарка додала, що дуже важливо мати бажання жити не тільки довго, а і якісно.

Як попередити інфаркт

Перш за все, варто звернути увагу на спосіб життя, який часто є далеким від ідеального. Щоденні фізичні навантаження, дієта, здоровий відпочинок уночі, уникнення стресів — це мінімальна, але необхідна турбота про організм.

Варто пам’ятати, що спати потрібно 7-8 годин, адже це запорука стабільної роботи організму. Тіло в такому випадку отримує усе необхідне для відновлення, підтримки імунітету та стає стресостійким.

Також не варто забувати про користь здорового харчування для організму.

По теме:  Як зробити каву кориснішою для здоров'я: додайте лише один інгредієнт

Нездоровий раціон є головним фактором ризику розвитку проблем з серцем та причиною кожної п’ятої смерті у світі. Продукти з високим вмістом солі та цукру, трансжири, недостатнє вживання овочів і фруктів та, як наслідок, зайва вага – стають причиною серйозних проблем із серце, зокрема артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту.

При цьому актуальною проблемою для багатьох залишається переїдання. Крім зайвої ваги та шкоди для серцево-судинної системи, воно загалом має негативний вплив на здоров’я:

  • додатково навантажує організм;
  • призводить до проблем зі шлунково-кишковим трактом;
  • викликає порушення сну;
  • спричиняє відчуття втомленості та браку сил.

Тому, варто ще раз повторити, що запорукою здорового способу життя є щоденні фізичні навантаження, збалансоване харчування та здоровий сон.

Раніше Полемика писала про те, чому вправи для обличчя не допомагають продовжити молодість шкіри.