Site icon Полемика

В яких продуктах найбільше пластику та чим він небезпечний для організму

Варто знати, які продукти містять найбільше мікроластику і як він впливає на організм.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на сайт CNN.

Які продукти містять мікропластик

Фрукти й овочі мають здатність поглинати мікропластик своєю кореневою системою і передавати ці хімічні частинки стеблам, листям та плодам.

Яблука та морква вважаються найбільш забрудненими фруктами та овочами. Вони можуть містити понад 100 тисяч мікропластику на 1 г.

До того ж величезну кількість мікропластику містить гімалайська рожева сіль, яку добувають з-під землі. Ви будете здивовані, але мікропластик може міститись в чайних пакетиках, більшість з яких виготовлені з пластику.

В результаті при заварюванні одного чайного пакетика у воду може потрапити близько 11,6 мільярда частинок мікропластику і 3,1 мільярда нанопластикових частинок.

Варто знати, що 1 літр води в пластиковій пляшці містить у середньому 240 тисяч пластикових частинок семи типів пластику, зокрема нанопластику.

Чим небезпечний мікропластик для організму

Вчені встановили, що у людей з мікропластиком або нанопластиком в артеріях шиї вдвічі вища ймовірність серцевого нападу, інсульту або смерті впродовж наступних трьох років, ніж у людей, у яких його не було.

Важливо знати, що нанопластик вважається найнебезпечнішим типом пластикового забруднення для здоров’я людини. Дрібні частинки мають здатність проникати в окремі клітини і тканини великих органів.

Окрім цього, коли пластик потрапляє в організм, він може нести із собою ці хімікати. А в середині тіла ці хімічні речовини мігрують із пластику та осідають в організмі.

Як можна зменшити кількість пластику

Раніше Полемика писала про те, які продукти здатні покращити зір.

Exit mobile version