Морозиво - це неймовірний десерт, від якого у спеку важко відмовитись.

Який саме продукт не можна купувати в магазині, розповідає Полемика з посиланням на видання Strona Zdrowia.

Чи корисне морозиво

Склад морозива зазвичай залишає бажати кращого. Якісний продукт у своєму складі має містити молоко, вершки, яєчні жовтки, цукор та ароматизатори, такі як ваніль, какао або фрукти. Морозиво з таким складом містить велику кількість білка, вітамінів A, B, C, D і E, а також цінні мікроелементи, такі як кальцій і магній.

Зараз також існує велика кількість цього холодного десерту, призначеного для веганів або людей з непереносимістю лактози. Такі продукти, замість коров’ячого молока, містять козяче, овече молоко або рослинне.

На жаль, більшість промислових видів морозива, таких як морозиво на паличці, у вафлях або в упаковках різної ємності, які є в продуктових магазинах, окрім перерахованих вище інгредієнтів, містять також багато інших зовсім не корисних добавок, таких як емульгатори, стабілізатори, загусники і різні види цукру.

В склад великої кількості морозива також може входити сухе молоко або сироватка замість молока або вершків, а фрукти замінені глюкозно-фруктозним сиропом і синтетичними ароматизаторами. Щоб дізнатися більше про те, з чого складається морозиво, уважно прочитайте його склад.

По теме:  Чому лікарі радять спати на лівому боці

На що звернути увагу, купуючи морозиво

Завжди читайте етикетки та перевіряйте інгредієнти, перш ніж купувати морозиво. Особливо уникайте морозива, яке містить глюкозу або глюкозо-фруктозний сироп, гідрогенізовані жири, гуарову камедь, штучні барвники та ароматизатори.

Чим менше інгредієнтів, тим краще — морозиво має складатися з вершків і/або молока, цукру і яєчних жовтків і таких добавок, як ваніль, какао або фрукти.

Всі інші речовини непотрібні і зазвичай можуть бути шкідливими для здоров’я.

Варто уникати штучних добавок, таких як гідрогенізовані рослинні жири, глюкозно-фруктозний сироп, штучні барвники та ароматизатори, гуарова камедь, емульгатори, стабілізатори.

Зверніть увагу на спосіб зберігання — переконайтеся, що морозиво не розморожувалося і не заморожувалося повторно, оскільки в розмороженому продукті розвиваються бактерії.

Про повторну заморозку продукту можуть говорити кристали льоду на його поверхні.

Пам’ятайте, що морозиво містить велику кількість цукру і жиру, і зазвичай калорійне, навіть сорбети, тому його рекомендується їсти час від часу в невеликих кількостях.

Раніше Полемика писала про те, які продукти можуть підвищити рівень тестостерону.