Морозиво - це неймовірний десерт, від якого у спеку важко відмовитись.

Який саме продукт не можна купувати в магазині, розповідає Полемика з посиланням на видання Strona Zdrowia.

Чи корисне морозиво

Склад морозива зазвичай залишає бажати кращого. Якісний продукт у своєму складі має містити молоко, вершки, яєчні жовтки, цукор та ароматизатори, такі як ваніль, какао або фрукти. Морозиво з таким складом містить велику кількість білка, вітамінів A, B, C, D і E, а також цінні мікроелементи, такі як кальцій і магній.

Зараз також існує велика кількість цього холодного десерту, призначеного для веганів або людей з непереносимістю лактози. Такі продукти, замість коров’ячого молока, містять козяче, овече молоко або рослинне.

На жаль, більшість промислових видів морозива, таких як морозиво на паличці, у вафлях або в упаковках різної ємності, які є в продуктових магазинах, окрім перерахованих вище інгредієнтів, містять також багато інших зовсім не корисних добавок, таких як емульгатори, стабілізатори, загусники і різні види цукру.

В склад великої кількості морозива також може входити сухе молоко або сироватка замість молока або вершків, а фрукти замінені глюкозно-фруктозним сиропом і синтетичними ароматизаторами. Щоб дізнатися більше про те, з чого складається морозиво, уважно прочитайте його склад.

По теме:  Кто такой проктолог и как он вам поможет

На що звернути увагу, купуючи морозиво

Завжди читайте етикетки та перевіряйте інгредієнти, перш ніж купувати морозиво. Особливо уникайте морозива, яке містить глюкозу або глюкозо-фруктозний сироп, гідрогенізовані жири, гуарову камедь, штучні барвники та ароматизатори.

Чим менше інгредієнтів, тим краще — морозиво має складатися з вершків і/або молока, цукру і яєчних жовтків і таких добавок, як ваніль, какао або фрукти.

Всі інші речовини непотрібні і зазвичай можуть бути шкідливими для здоров’я.

Варто уникати штучних добавок, таких як гідрогенізовані рослинні жири, глюкозно-фруктозний сироп, штучні барвники та ароматизатори, гуарова камедь, емульгатори, стабілізатори.

Зверніть увагу на спосіб зберігання — переконайтеся, що морозиво не розморожувалося і не заморожувалося повторно, оскільки в розмороженому продукті розвиваються бактерії.

Про повторну заморозку продукту можуть говорити кристали льоду на його поверхні.

Пам’ятайте, що морозиво містить велику кількість цукру і жиру, і зазвичай калорійне, навіть сорбети, тому його рекомендується їсти час від часу в невеликих кількостях.

Раніше Полемика писала про те, які продукти можуть підвищити рівень тестостерону.