З проблемами сильного потовиділення щодня стикаються не тільки чоловіки, а й жінки.

Така проблема може серйозно псувати життя, причому у всіх сферах. Полемика розповість про способи, які дійсно допоможуть уникнути такої проблеми.

Методи зменшення потовиділення

Перш за все це антиперспіранти – засоби, які у своєму складі містять алюміній хлорид, який блокує виток потової залози.

Наступні медичні процедури — це використання ін’єкцій ботулінотоксину в ділянках найбільшого потовиділення. Таким чином блокується нервовий сигнал до потової залози.

Також іонофорез — це метод електричного впливу на потові засоби, який використовується в основному для лікування гіпергідрозу долонь та стоп.

Найкраще допомагають засоби з низькою дозою солі алюмінію. Вони фізично блокують протоки потових залоз. При блокуванні 2% поверхні шкіри — інтоксикації не станеться, це безпечно.

Солі алюмінію — це один з найнеоднозначніших компонентів в косметиці. Дослідження, які стверджували про негативний вплив на здоров’я не мають якісних підтверджень.

Тому регуляційні органи FDA не накладають заборону на використання антиперспірантів з солями алюмінію. Проте, якщо саме цей інгредієнт викликає у вас підвищене потовиділення чи тривожність, то використовуйте засоби без алюмінію з натуральними компонентами. Проте вони ніяк не будуть впливати на кількість поту, а лише будуть впливати на запах.

По теме:  Чому у ранньому віці з’являється сивина і що з цим робити

Найчастішою побічною дією солів алюмінію є контактний подразливий дерматит. Зустрічається досить часто, проте слід пам’ятати про певні нюанси в нанесенні цих засобів. Перш за все солі алюмінію наносяться на ділянки рук, ніг та під пахвами. Важливим є нанесення у вечірню пору на чисту шкіру. Після гоління або будь-якого виду епіляції такі засоби наносити не рекомендується.

Наноситься 5-7 днів щовечора. Далі після отримання результату для підтримки наносимо цей засіб один раз в 5-7 днів.

Що впливає на потовиділення

Експерт зазначила важливість впливу людини на особистий спосіб життя.

Стрес або спека можуть стати причиною надмірного потовиділення. Важливо віддати перевагу одягу з натуральних тканин, завдяки якому шкіра може дихати.

Певні продукти, як-от гостра їжа, алкоголь та кофеїн мають вплив на кількість поту та його запах.

Раніше Полемика писала про те, як налагодити сон без ліків.