Але не варто забувати про збалансоване харчування, бо воно також допомагає подолати стрес
Як правильно харчуватись у таких умовах, що краще обирати, розповідає Полемика з посиланням на допис дієтолога Юлії Коваль в Instagram.
Що важливо знати про їжу в таких умовах
З урахуванням тривалих відключень світла та високої температури повітря, не готуйте продукти у великій кількості, бо вони швидко псуються, що підвищує ризик харчових отруєнь. Якщо маєте змогу приготувати їжу, то розраховуйте на 1-2 прийоми.
Найголовніше зараз – планування раціону та закупівля продуктів, яким не потрібне приготування, а тому мають бути завжди в холодильнику.
Важливим правилом здорового харчування є збалансованість. В нагоді вам може стати такий інструмент, як Гарвардська тарілка, яка демонструє нам, що кожен прийом повинен містити білки, жири, вуглеводи у правильному співвідношенні.
Джерела білків
- Консерви — тунець у власному соку, печінка тріски
- Хумус
- М’ясні слайси
- Квасоля — біла та червона консервована, зелений горошок без доданого цукру
- Горіхи та насіння
- Яєчний білок
Клітковина
- Ягоди
- Овочі
- Зелень
Джерела вуглеводів
- Цільнозерновий лаваш
- Хлібці
- На крайній випадок — каші швидкого приготування
Дієтолог зазначила, що жири будуть завжди іти в компанії цінного білка. Це може бути печінка тріски, авокадо, або додавання в раціон оливкової олії.
Раніше Полемика писала про те, кому не підійде інтервальне голодування.