Site icon Полемика

Які продукти допоможуть кинути курити

Однак подолати потяг до шкідливої буває дуже важко. Існують методики та  способи кинути палити, але найкорисніша – це зміна раціону харчування, до якого варто додати продукти, що відбивають бажання взяти сигарету.

Полемика розповідає про те, які продукти можуть відбити потяг до сигарет.

Молоко та молочні продукти

Молоко та молочні продукти містять лактозу – молочний цукор, стимулюючий центр задоволення у мозку. Склянка молока може слугувати альтернативою сигареті. Після вживання молока цигарки стануть досить неприємні на смак.

Фруктові соки та фрукти

Соки та фрукти багаті на глюкозу, яка насичує організм, пригнічуючи потяг до нікотину. Довге жування фруктів допоможе зняти нервову напругу, яка часто штовхає до сигарети.

Індичка

Містить триптофан — амінокислоту, що приймає участь у виробленні серотоніну (гормону задоволення). Нікотинова кислота в індичці допомагає компенсувати його нестачу у курців.

Селера

Селера вимагає ретельного пережовування, що може відволікти від думок про сигарети. Також смак селери робить смак цигарок неприємними.

Баклажани

Баклажани багаті на нікотинову кислоту, яка знижує «ломку» у курців. Допоможуть зняти стрес та нервову напругу, які зазвичай і стають причиною куріння.

Гіркий шоколад

В шоколаді міститься глюкоза, що допомагає впоратися зі стресом після відмови від цигарок. Притуплює апетит, що важливо для тих, хто боїться набрати зайву вагу після того, як кине палити.

Імбир

З’їжте невеликий шматочок свіжого імбиру, якщо вам хочеться закурити. Заваріть чай з імбиром, лимоном та медом: він розслабить вас і зменшиться потяг до паління.

Відмова від куріння – це не просто боротьба із цигаркою, а зміна способу життя. Підтримуйте себе не лише продуктами, а й позитивним настроєм та фізичною активністю.

Раніше Полемика писала про те, як правильно харчуватись під час відключень світла.

Exit mobile version