Site icon Полемика

Чи можна їсти морозиво, коли болить горло

Втім, ця інформація є неправдивою. Морозиво не шкодить хворому горлу, а навпаки — домагає.

Чому при болі в горлі рекомендують вживати морозиво і яке краще обирати, розповідає Полемика з посиланням на допис педіатра Дарини Власенко в Instagram.

Чи можна їсти морозиво при болю в горлі

Вживання морозива може дати деяке тимчасове полегшення, коли у вас болить горло, завдяки охолодженню та заспокійливому впливу. Прохолодна їжа та напої знижують температуру нервових закінчень у горлі, а це своєю чергою зменшує больові сигнали.

Однак це полегшення часто буває короткочасним, а високий вміст цукру в таких смаколиках може посилити запалення та знизити імунітет, потенційно погіршивши стан.

Втім, зараз є багато варіантів морозива, тому ви зможете легко обрати безпечний, смачний та дієвий варіант для себе чи дитини.

Чи може цукор у морозиві посилити біль у горлі

Одне дослідження припускає, що цукор не є ідеальним компонентом для роботи імунної системи, оскільки він може викликати запалення та знижувати здатність організму боротися з інфекціями. Високий вміст цукру у крові може знизити ефективність лейкоцитів, які відіграють вирішальну роль у захисті від хвороб.

Це особливо важливо, якщо причиною болю в горлі є вірус або бактерія.

Яке морозиво краще обирати від болю в горлі

Надавайте перевагу вершковим, м’якішим сортам, які менш імовірно дратують горло. Обирайте ваніль та інші м’які смаки, оскільки сильні та кислі смаки, такі як цитрусові чи шоколад, лише сприятимуть посиленню подразнення.

Сорти з низьким вмістом цукру. Високий вміст цукру потенційно може посилити запалення та подразнювати горло. Вибір морозива з меншим вмістом цукру або навіть альтернативи без цукру може бути м’якшими.

Варіанти без молочних продуктів. Люди, які мають алергію на молочні продукти можуть відчувати додатковий стрес для своєї імунної системи. У таких випадках краще обирати немолочні альтернативи, такі як морозиво, виготовлене на кокосовому або мигдальному молоці.

Фруктові сорбети зазвичай робляться без жиру та на основі фруктів. Уважно дивіться на склад і обирайте марку без доданого цукру.

Не купуйте морозиво з твердими та хрусткими компонентами, адже воно може ще більше подразнювати горло.

Раніше Полемика писала про те, які продукти допоможуть кинути курити.

Exit mobile version