Site icon Полемика

Що не можна робити під час чищення зубів

Про головну помилку у догляді за ротовою порожниною, розповідає Полемика з посиланням на стоматолога Андрія Божича виданню Daily Express.

Чому не треба дуже часто та сильно чистити зуби

При дуже частому чищені зубів, ясна, які відступають, відкривають чутливі корені зубів, сприйнятливі до карієсу та дискомфорту. Поступове прогресування рецесії ясен зазвичай залишається поза увагою доти, доки не станеться значного пошкодження.

Це зазвичай спричинено абразивними звичками чищення зубів, що відкриває шлях для бактеріальної інфекції та захворювань ясен.

Ігноруючи цю проблему, ви ризикуєте втратити зуб через загострення.

Поради для чищення зубів

Доктор Божич дав основні поради щодо підтримки гарної гігієни порожнини рота. Він радить використовувати зубну щітку з м’якою щетиною.

Він пояснив, що така щітка м’яко впливає на ясна та ефективно очищує зуби, не стираючи їх. Варто уникати агресивного чищення. Щітку слід злегка натискати, даючи їй самій виконувати поставлені задачі.

«Якщо ви помітили, що щетина розповзається через короткий проміжок часу, ви, ймовірно, занадто сильно чистите зуби», — сказав він.

За словами лыкаря, зубну щітку слід тримати під кутом 45 градусів до ясен і використовувати короткі кругові рухи. Ні в якому разі не використовуйте рухи вперед-назад, які можуть подразнити і пошкодити ясна.

Стоматолог також наголосив, що чистити зуби протягом рекомендованих двох хвилин двічі на день достатньо, щоб підтримувати зуби в чистоті.

Зубну щітку рекомендується міняти кожні три-чотири місяці або раніше, якщо щетина зношується.

Зношена зубна щітка не тільки неефективна, але й може завдати ще більшої шкоди вашим яснам.

Використання антимікробної рідини для полоскання рота також допомагає зменшити кількість бактерій і зубного нальоту, зберігаючи ясна здоровими.

Звичайно, регулярні огляди та чищення зубів мають вирішальне значення для раннього виявлення та вирішення будь-яких проблем.

Раніше Полемика писала про те, чи можна їсти морозиво, коли болить горло.

Exit mobile version