Site icon Полемика

Прищі на обличчі: від яких продуктів потрібно відмовитись,щоб позбутися проблеми

Акне

Прищі на обличчі: від яких продуктів потрібно відмовитись,щоб позбутися проблеми

Якщо ви страждаєте від прищів у дорослому віці, важливо встановити, який тип прищів ви відчуваєте, та оцінити свій спосіб життя та звички, для з’ясування першопричини.

Про це пише Полемика з посиланням на НовиниЮ.

Як правило, акне це є результат закупорки волосяних фолікул шкірним салом і омертвілими клітинами, що і стає причино появи білих вугрів, чорних точок або прищів, але цей процес може бути запущений з цілого ряду причин. За словами практикуючого косметолога у Chelsea Clinic, серед найпоширеніших причин акне у дорослих є певні ліки, дієта та стрес.

Навпаки, підліткові прищі зазвичай починаються, в період статевого дозрівання, коли гормони стають активними, а сальні залози стимулюються вироблення надлишкового шкірного сала.

Зміна гормонального фону, особливо у жінок, може призвести до акне у дорослих. Також акне може свідчити про ендокринні захворювання, такі як полікістоз яєчників, синдром Кушинга, андроген-секретуючі пухлини.

Ще однією з причин утворення акце фахівець назвала дієту та спосіб життя. Щоб зменшити появу небажаних реакцій на обличчі, вона рекомендує переходити на протизапальну, чисту та збалансовану дієту.

Насамперед рекомендується відмовитись від солодких продуктів або напоїв, молочних та жирних продуктів. Також варто переконатись у достатній кількості споживання води (близько двох-трьох літрів на день).

Раніше Полемика писала про те, чи потрібно лікувати збільшені лімфовузли у дітей і коли варто терміново звернутися за допомогою.

Exit mobile version