Дієтолог розповіла, як скласти раціон в умовах підвищеної тривожності, для мінімалізації шкоди здоров’ю. Про це пише Полемика з посиланням на сайт Lady.
Стрес і депресія нерідко призводять до переїдання. Значна частина людей намагається «заїсти» переживання, налягаючи на солодке, а це може привести до збільшення ваги, ожиріння, цукрового діабету, проблем з серцево-судинною системою.
- Читайте також: Від яких продуктів краще відмовитись, щоб не нашкодити серцю
Лікар порадила додати до свого меню каші, хліб, нежирне м’ясо, морепродукти, фрукти, овочі, морську капусту і гіркий шоколад. Вони збагатять раціон вітамінами і мінеральними речовинами, які підвищать резистентність організму до стресу.
Наприклад, вітаміни групи В приймають участь в обмінних процесах нервової системи, заспокоюють і зміцнюють її. Калій, магній, йод, цинк покращують передачу нервових імпульсів і сприяють кращій роботі мозку.
До того ж, важливо підтримувати водний баланс і додати легку фізичне навантаження: йогу, ходьбу, прогулянки на свіжому повітрі. Боротися зі стресом також допоможуть ароматерапія і дихальні практики.
Раніше Полемика писала про те, як побороти тягу до солодкого.