Site icon Полемика

Чому вправу «планка» не можна робити довше 30 секунд

Планка

Чому вправу «планка» не можна робити довше 30 секунд

Але виконуючи її, дуже важливо не перестаратися.

Про це пише Полемика з посиланням на Radioclub.

Яка користь від планки

Регулярне виконання цієї вправи має справді чудодійний вплив на фігуру:

Щоправда, для схуднення ця вправа навряд чи буде ефективною. Але в комплексі з іншими вправами вона дає дуже гарний результат.

Як правильно виконувати планку

Планка досить складна вправа, особливо для нетренованої людини. Потрібно утримувати тіло на вазі паралельно підлозі з упором лише на долоні або передпліччя та пальці ніг.

Але чим довше стоїш у такій позі, тим більше напружуються м’язи. Відповідно, тим інтенсивніше відбувається процес спалювання жиру.

Враховуючи це, дехто намагається продемонструвати свою витривалість – стояти в планці, скільки вистачить сил і навіть більше. Фітнес-тренери цього не схвалюють. Вони рекомендують виконувати вправу не довше 30 секунд, але з кількома повторами.

Чому не 2, 3 чи 5 хвилин? Якщо стояти в планці довше 30 секунд, існує ризик переносу навантаження з м’язів на суглоби, а це не тільки не приносить ніякої користі, а й досить небезпечно для здоров’я, адже під силою ваги тіла починає прогинатися поперек.

Варто зауважити, що правильність виконання вправи має ключове значення. Руки мають бути паралельними одна одній і знаходитися строго під плечима. Шия – пряма,  голову не закидати. Тулуб від голови до п’ят – це пряма лінія без вигинів і провисань. Тільки у такому вигляді планка вважається правильною та позитивно вплине на фігуру.

Раніше Полемика писала про те, як швидко знизити холестерин.

Exit mobile version