Їжа
Грип та застуда впливають на імунну систему, послаблюючи її.

Тож окрім рекомендацій лікаря та постільного режиму важливо й те, що вживає хворий. Полемика з посиланням на OnlyMyHealth розповідає, що потрібно їсти, якщо ви захворіли на грип.

Під час грипу організм переходить в активний режим та пускає усі сили на боротьбу із вірусною інфекцією. Обираючи між лихоманкою, болем у горлі, закладеністю носа і ломотою в тілі все, що ви хотіли б, це згорнутися калачиком і лежати. Хоча відпочинок не підлягає обговоренню, те, що ви їсте в цей час, має вирішальне значення для одужання. Вживання правильних продуктів може полегшити симптоми, зміцнити імунну систему і допомогти швидше відновитися. Чи то тарілка теплого, поживного супу, чашка заспокійливого чаю зі спеціями, чи то прості страви, які не завдають шкоди шлунку, ваше харчування є потужним інструментом в арсеналі відновлення.

За словами консультанта з харчування, доктора Прачі Мхаскара, «правильні продукти і напої не тільки полегшують дискомфорт, а й дають вам імунну підтримку, яка необхідна для боротьби з інфекцією».

По теме:  Вирус Эбола обнаружен еще в одной стране

Пряні чаї

Доктор Мхаскар пропонує пити прості пряні чаї, наприклад, чай з корицею, імбиром або кардамоном. Ці чаї не тільки посилять потовиділення, яке приймає участь у регулюванні температури тіла, а й забезпечать заспокійливе тепло. Чай масала — ще один чудовий варіант для стимуляції кровообігу і зняття застійних явищ.

Вода

Згідно з Центром з контролю та профілактики захворювань, грип супроводжується зневодненням тіла, тому дуже важливо вживати достатню кількість рідини. Пийте теплу або гарячу воду протягом дня, щоб уникнути зневоднення та ефективно боротися з вірусними інфекціями.

Курячий суп

За словами доктора Мхаскари, курячий суп вважається основним продуктом під час застуди. Він допомагає у зменшенні закладеності носа, має заспокійливу дію від болю у горлі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами для відновлення.

Молоко з куркумою

Частина експертів переконана, що молочні продукти можуть збільшити вироблення слизу і посилити закладеність носа, тому їх рекомендується уникати. Однак, про болю у горлі, чашка молока з куркумою може стати вашим рятівником. Куркума відома своїми протизапальними та імуностимулювальними властивостями.

По теме:  УЗИ в Киеве: что дает процедура и когда назначается

Трав’яні відвари

У боротьбі з лихоманкою доктор Мхаскар рекомендує використати відвар із 20 листочків свіжого базиліка, невеликого шматочка імбиру і п’яти горошин чорного перцю. Зваріть ці інгредієнти разом і випийте настій для підтримки захисних механізмів організму.

Часник

Доктор Мхаскар наголошує на важливості включення часнику до своїх страв. «Часник є потужним антибактеріальним, противірусним і протигрибковим засобом. Він може підвищити імунітет і допомогти в боротьбі з інфекціями», — пояснює він. Додавання часнику в супи або обсмажені овочі може забезпечити як смак, так і користь для здоров’я.

Продукти, які краще уникати

Частина продуктів може навпаки посилювати симптоми грипу:

  • Важка, жирна їжа: вона важко перетравлюється і може посилити нудоту або втому.
  • Холодні та солодкі напої: вони можуть подразнювати горло і затримувати одужання.
  • Оброблені харчові продукти: у них відсутні основні поживні речовини, необхідні для якнайшвидшого одужання.

Раніше Полемика писала про те, які ознаки вказують на ускладнення від ГРВІ.