Site icon Полемика

Чоловік вісім місяців їв тільки м’ясо та жир: що сталося з його тілом

Медики описали унікальний випадок зі своєї практики.

Про це пише Полемика з посиланням на JAMA Cardiology.

Чоловік з Америки, якому за 40 років, вісім місяців дотримувався «м’ясоїдної дієти». Його дієта включала від 2 до 4 кілограмів сиру, шматочки вершкового масла і щоденні гамбургери з додатковим жиром.

Відтоді як він прийняв цей приголомшливий план харчування, самопочуття начебто тільки покращилося: пацієнт відзначав, що його вага впала, він почувався енергійніше, мислив ясніше.

Тим часом його загальний рівень холестерину перевищив 1000 мг/дл, тоді як оптимальний загальний рівень холестерину становить менш як 200 мг/дл, а 240 мг/дл уже вважається порогом для високого холестерину. Перед тим, як чоловік сів на жирну дієту, його рівень холестерину коливався від 210 мг/дл до 300 мг/дл.

Кардіологи діагностували в нього ксантелазму, стан, за якого надлишок ліпідів крові сочиться з кровоносних судин і утворює локалізовані ліпідні відкладення. Такі відкладення жовтого кольору часто спостерігаються навколо очей (стан називається xanthelasma palpebrarum). Але в цього пацієнта безболісні жовтуваті вузлики спостерігалися по всьому тілу, зокрема на долонях і ліктях.

Також раніше повідомлялося про спецію, яка врятує від депресії: додайте її у своє меню.

Exit mobile version