Вчені з Університету Південної Каліфорнії провели нове дослідження з приводу впливу алкоголю на печінку.
Про це пише Полемика з посилання на Сghjournal.
Вони виявили три фактори, які можуть посилювати захворювання цього органу.Учасниками експерименту стали понад 40 тис. осіб від 20 років. Жінки вживали близько 140 г алкоголю на тиждень, а чоловіки — 210 г.
«Ми знаємо, що алкоголь токсичний для печінки, і всі, хто сильно п’ють, схильні до ризику прогресуючого захворювання печінки», — сказав головний автор дослідження Брайан Лі.
У підсумку з’ясувалося, що діабет, високий артеріальний тиск і зайва вага можуть посилювати негативний вплив алкоголю на печінку. Люди з цими захворюваннями частіше стикаються з важкими формами патологій органу.
Також раніше повідомлялося про те, який фрукт найкорисніший для здоров’я шкіри та волосся: експерти назвали цей суперфуд