В них багато антиоксидантів.

Дієтологиня Клівлендської клініки Бет Червоні повідомила, що абрикоси містять багато природних речовин, які захищають клітини очей і шкіри від пошкоджень і передчасного старіння.

Про це пише Полемика з посиланням на The New York Post.

Також цей фрукт багатий на харчові волокна, корисні для кишківника. Лікарка уточнила, що абрикоси є цінним джерелом бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А. Цей потужний антиоксидант підтримує здоров’я очей, покращує зорову функцію і допомагає захистити очі від шкідливого впливу синього світла. Саме бета-каротин надає абрикосам їхнього яскравого помаранчевого кольору, схожого з відтінком моркви.

Вітамін А в абрикосах також сприяє виробленню білка колагену, який допомагає відтермінувати появу зморшок. Крім того, високий вміст води в цих плодах (близько 85%) підтримує шкіру зволоженою і пружною.

Як зазначає доктор Червоні, значна частина клітковини — корисних рослинних волокон, міститься в шкірці абрикоса. Вона живить корисні бактерії в кишечнику, допомагає контролювати вагу і довше зберігає відчуття ситості. Для насичення організму клітковиною абрикоси можна вживати в сушеному вигляді — курага містить приблизно втричі більше харчових волокон, ніж свіжий фрукт. Однак варто враховувати, що цукру в сушених абрикосах також набагато більше.

По теме:  Как выбрать вкусные мюсли в интернет-магазине?

Дієтолог додала, що антиоксиданти в абрикосах нейтралізують вільні радикали. Так називають нестабільні молекули, здатні пошкоджувати клітини та спричиняти окислювальний стрес, пов’язаний із розвитком хронічних захворювань. Антиоксиданти абрикосів також допомагають послабити запальні процеси в кишечнику.

Також раніше повідомлялося про те, що в Україні масово поширюється новий вірус: що про нього відомо.