Бюджет-2021 — це можливості для розвитку Офісу президента і силовиків. Про це заявив народний депутат від партії "Голос", секретар Комітету ВР з питань бюджету Володимир Цабаль у п’ятницю ввечері під час нового соціально-політичного ток-шоу на телеканалі "Інтер" "МИР і/чи ВІЙНА".

Читайте также

В Раде представили госбюджет на 2021 год

Цабаль наголосив на тому, що цей бюджет оцінити неможливо, оскільки немає програми дій уряду.

"Якщо наша мета була б, наприклад, доступна медицина — цей бюджет не виконується, немає 5% видатків на медицину. Якщо мета держави — забезпечити діяльність президента, тоді це хороший бюджет, бо це забезпечується", — зазначив він.

Депутат також розповів, за рахунок чого буде наповнюватися бюджет.

"Перше — це збільшення податків. Так, сумарно податки не збільшуються, але в нас збільшуються податки на фізичних осіб, ПДФО, на 1/4, а податки на бізнес, акцизи і так далі зменшуються. Друге джерело — запозичення. Просто уявіть українську сім'ю, яка 2 роки живе, позичаючи ще 1/4 від сімейного бюджету, два роки підряд. І третє, на мою думку, в бюджеті скрита емісія. Запозичення в Україні від ОВДП  — 550 млрд. У нас в рекордні роки було 200 млрд, в попередньому році!", — пояснив він.

По теме:  У Зеленского заявили, что Тупицкий уже не глава КСУ

"Доказом моєї правоти є те, що інфляція, яку заклали, на 2% вища, ніж прогноз НБУ. Це непрямий доказ, що Уряд планує рефінансуванням банків фінансувати бюджет", — підсумував Цабаль.

Раніше ми писали про те, що депутати розкритикували головний кошторис України.

По материалам: Подробности