Сполучені Штати можуть ввести війська в Україну, якщо буде використана зброя масового знищення, ядерна, біологічна чи хімічна.

Про це повідомив член Палати представників Конгресу, республіканець та колишній пілот ВПС США Адам Кінзінгер, інформує CBS News.

Він розповів про внесення резолюції, яка передбачає використання військ США для захисту України.

"Ні. Я не думаю, що нам потрібно застосовувати чинність в Україні прямо зараз. Я тільки що представив AUMF, дозвіл на застосування військової сили, що дає президенту переважно повноваження Конгресу або дозвіл на її використання, якщо в Україні використовується зброя масового знищення, ядерна, біологічна або хімічна. Не змушує президента це робити. Він просто каже, що якщо вона використовується, він має цей важіль", — каже конгресмен.

Він зауважив, у разі загострення президентом РФ Володимиром Путіним відносин із Заходом — президент США це зробить. Він нагадав, що під час Другої світової війни теж ніхто не хотів втручатися, однак в результаті були змушені це зробити.

"Йому це легко зробити. І я думаю, що зараз те, що ми робимо з поставками та з ленд-лізом, із фінансуванням, правильно. Але може бути момент, який ми повинні визнати, ви знаєте, подивіться. Це — Світова війна — до Другої світової війни були моменти, коли ніхто ніколи не хотів втручатися, і врешті-решт дійшов розуміння, що вони повинні це зробити. Я сподіваюся, що ми не дійдемо до цього моменту, але ми маємо бути готовими, якщо ми це зробимо", — зауважив Адам Кінзінгер.

По теме:  Цены на недвижимость: сколько будет стоить жилье в 2021

По материалам: Подробности