Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що миттєвого та потужного наступу російських військ на Донбасі на сталося, тому що окупанти намагаються виснажити ЗСУ, щоб українські війська не змогли накопичити у потрібній кількості західну підтримку.

За словами Арестовича, російські окупанти не дають українським військам можливості накопичення і все, "що ми могли б накопичити – вистрілюємо за день". Про це радник керівника ОП розповів в ефірі "24 каналу".

"Це й заважає нам зібрати сили для контрнаступу. Такої небезпеки, як була на початку війни, вже не буде. Але доведеться воювати довго і зупиняти ці всі наступи", – прогнозує Арестович.

Він додав, що таке затягування з боку Росії призведе не лише до неможливості ЗСУ піти у контрнаступ, а й поволі виснажуватиме українську економіку та військо. Саме на це окупанти й розраховують.   

"Не думаю що так буде, я вважаю, що ленд-ліз від Америки переможе російські спроби. Але це точно може тривати місяцями, тому треба налаштовуватись, що конфлікт буде довгим і кривавим", – попередив радник керівника президентського офісу.

По теме:  Порт "Южный" побил рекорд по обработке грузов

По материалам: Подробности