Європейський Союз запровадив для України спеціальні коридори для постачання пального для подолання дефіциту. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-наради із представниками АЗС. 

Особисто мав перемовини щодо лібералізації логістичних шляхів із Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем і Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. ЄС уже запровадив для України так звані "коридори солідарності".

Глава уряду зазначив, що подібні "коридори" діяли під час пандемії всередині Європи, коли розвозили вакцини та медикаменти.

Читайте також

Дефіцит пального: що відбувається на АЗС та коли з'явиться достатньо бензину

За словами Шмигаля, на пунктах пропуску через кордон автомобільному та залізничному транспорту з пальним надається абсолютний пріоритет.

У Держприкордонслужбі повідомили, що автотранспорт із пальним проходить кордон з українського боку без черг. Учасники ринку також констатували, що затримок у проходженні кордону немає.

Український уряд веде переговори і про інші шляхи постачання, щоб розширити наші логістичні можливості.

Оперативний штаб на чолі з першою віцепрем’єркою Юлією Свириденко сьогодні ще додатково опрацює отримані від бізнесу пропозиції та сформує комплексне рішення для подолання паливної кризи.

По теме:  Нафтогаз уплатил в январе налоги, которые составляют более 10% доходов бюджета

Нагадаємо, що раніше Свириденко заявила, що Кабмін ухвалив низку рішень, які дозволяють направити на ринок 70 тис. тонн бензину та майже 40 тис. тонн дизеля, що має знизити дефіцит пального.

Водночас вона рекомендувала українцям готуватися до "європейських цін" на пальне.

По материалам: Подробности