Данія передає Україні протикорабельні ракети Harpoon та пускові установки до них, а Чехія — ударні вертольоти та танки.

Про це повідомив глава Пентагону Ллойд Остін під час пресконференції за підсумками другого онлайн-засідання контактної групи з надання військової підтримки Києву.

Я особливо вдячний Данії, яка сьогодні оголосила, що надасть пускову установку "Гарпун" та ракети, щоб допомогти Україні захищати своє узбережжя.

"Гарпун" є універсальною протикорабельною ракетою. Наведення ракети здійснюється за допомогою активної радіолокаційної головки самонаведення, яка забезпечує самостійний пошук, захоплення і наведення на ціль.

Дальність виявлення цілі типу есмінець становить 40 км в ясну погоду та 23 км в дощову, а цілі типу ракетний катер — 18 і 10 км відповідно.

Данія передає Україні протикорабельні ракети Harpoon

Запуск Harpoon

Глава Пентагону повідомив, що 20 країн оголосили про нові пакети допомоги Україні та закликав країни Заходу активізувати постачання озброєнь до Києва.

Сьогодні кілька країн оголосили про нові постачання вкрай необхідних артилерійських систем та боєприпасів, зокрема Італія, Греція, Норвегія та Польща.

Читайте також

Джонсон хоче надати Україні протикорабельні ракети Harpoons — Times

По теме:  Німеччина вперше опублікувала список зброї, яку надасть Україні

Остін також анонсував проведення у Брюсселі очної зустрічі з надання військової допомоги Україні. Вона запланована на 15 червня.

Нагадаємо, що 21 травня президент США Джо Байден підписав закон про виділення додаткової фінансової допомоги Україні на рекордну суму $40 млрд. З початку російського вторгнення американська влада вже виділила Києву $3,8 млрд.

По материалам: Подробности