У Молдові затримали колишнього президента Ігоря Додона. До цього в його будинку пройшов обшук.

Розслідування проти екс-президента проводиться в рамках кримінальної справи за чотирма статтями: про пасивну корупцію, отримання фінансування політичною партією від злочинної організації, незаконне збагачення та держзраду.

"Слідчі заходи тривають. Проведено обшуки в будинку та деяких приміщеннях, які належать Додону. Він затриманий на 72 години", — повідомила журналістам прес-секретар генпрокуратури Молдови Маріанна Керпек.

Обшуки пройшли у 12 приміщеннях, у тому числі в офісі молдовсько-російського ділового союзу, який екс-президент створив та очолив у лютому цього року. Поліція також вивчає нерухоме майно, яке належить посередникам політика.

Генпрокуратура Молдови 18 травня порушила кримінальну справу проти Додона. Його підозрюють в отриманні хабаря від бізнесмена Володимира Плахотнюка. Приводом стали відеозаписи від 2019 року.

На відео Плахотнюк намагався передати Додону, на той час — президенту, чорний пакет. Політик пакет не взяв, але сказав:

Опять вы с кульками. Отдайте Косте, и завтра он передаст Корнелу, потому что завтра у меня в пять часов вылет. В понедельник он должен выплатить зарплаты.

По теме:  Крушение MH17: прокуратура назвала версии трагедии

Після публікації відео розпочалося розслідування, але прокуратура не знайшла складу злочину. Додон заперечує всі звинувачення.

Нагадаємо, що за даними західних ЗМІ, росія розробила чіткий план нападу на Молдову.

По материалам: Подробности