На Сєвєродонецькому напрямку ворог веде штурмові дії в населеному пункті Сєвєродонецьк, має частковий успіх, встановив контроль над східною частиною міста. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому оперативному зведенні 1 червня.

  • На Слов’янському напрямку ворог обстріляв з артилерії наші підрозділи в районах населених пунктів Святогірськ та Рідне. Вів наступ у напрямку Довгенького та Дібрівного, зазнав втрат та відійшов.
  • На Донецькому напрямку противник завдавав авіаційних ударів силами оперативно-тактичної авіації у районах Авдіївки, Нью-Йорка, Новоселівки, Щербаків та армійської авіації — неподалік населених пунктів Роти, Покровське та Новоселівка.
  • На Бахмутському напрямку противник проводить штурм в населеному пункті Комишуваха, успіху не має. 
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій окупанти не проводили.
  • На Волинському та Поліському напрямках основні зусилля збройних сил республіки білорусь зосереджуються на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та проведенні бойової підготовки. У червні-липні поточного року заплановано проведення мобілізаційних навчань з військовими комісаріатами у Гомельській області. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території республіки білорусь. 
  • На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив, ознак створення ударних угруповань не виявлено. З метою демонстрації присутності та сковування дій підрозділів Сил оборони ворог продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей підрозділи збройних сил рф.
  • З території Курської області ворог обстріляв з артилерії підрозділи Сил оборони в районах населених пунктів Білопілля та Стукалівка Сумської області.
  • На Харківському напрямку основні зусилля противника зосереджені на утриманні зайнятих рубежів та стримуванні просування наших військ. З метою зниження наступального потенціалу наших військ ворог здійснює вогневе ураження позицій ЗСУ зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Руські Тишки, Золочів та Дергачі.
  • На Південнобузькому напрямку ворог продовжує інженерне обладнання позицій та рубежів. Вів повітряну розвідку в районах населених пунктів Іванівка, Лепетиха та Зеленодольськ.
  • Противник збільшив інтенсивність вогневого ураження наших військ із мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Снігурівка, Високопілля і Золота Балка. Продовжує обстріли об’єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів, обстріляв місто Миколаїв.
  • На Бессарабському напрямку суттєвих змін в діяльності підрозділів противника не відмічається.
По теме:  Глава Еврокомиссии призвала США и Иран прекратить вооруженный конфликт

Нагадаємо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровщини ЗСУ звільнили 20 населених пунктів.

По материалам: Подробности