На Слов’янському напрямку російські війська вели штурмові дії на напрямку Довгеньке — Краснопілля, а також в напрямку Долини. На Бахмутському напрямку наступає на напрямках Василівка — Яковлівка та Василівка — Берестове. Про це йдеться в оперативному зведенні Генштабу ЗСУ на 18:00 15 червня.

  • На Волинському та Поліському напрямках триває інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Пінського району Брестської області.
  • На Сіверському напрямку противник обстрілював позиції наших військ з мінометів у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. З метою уточнення положення наших підрозділів та корегування вогню вів повітряну розвідку БпЛА. Для порушення системи управління та зв’язку Сил оборони ворог застосував комплекси радіоелектронної боротьби.
  • На Харківському напрямку основні зусилля ворога і далі зосереджуються на утриманні зайнятих рубежів, недопущенні виходу наших військ на Державний кордон України на північ від Харкова.
  • На Слов’янському напрямку основні зусилля агресор зосереджує на продовженні наступу на напрямку Ізюм — Слов’янськ. Ворог безуспішно вів штурмові дії на напрямку Довгеньке — Краснопілля. Противник намагався покращити тактичне положення в районі населеного пункту Долина. Українські воїни змусили окупантів відійти.
  • На Лиманському напрямку активних дій ворог не вів, обстрілював наші підрозділи зі ствольної артилерії.
  • На Сєвєродонецькому напрямку окупанти обстрілювати позиції ЗСУ зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Підрозділи противника ведуть штурмові дії з метою встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком, бойові дії тривають. У Тошківці наші захисники успішно відбили черговий ворожий штурм. 
  • На Бахмутському напрямку противник обстрілював наші війська зі ствольної та реактивної артилерії. Українські воїни завдали ворогу втрат під час його наступу на напрямках Василівка — Яковлівка та Василівка — Берестове. Окупанти відійшли.
  • На Бахмутському напрямку противник наростив угруповання батальйонною тактичною групою зі складу оперативного резерву, що була передислокована до Первомайська з району Куп’янська. В райони населених пунктів Комишуваха та Попасна, після відновлення боєздатності, введено окремі підрозділи 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій ворог не вів. З метою сковування дій та недопущення перекидання підрозділів наших військ на інші напрямки противник здійснював обстріли із мінометів, ствольної та реактивної артилерії. 
  • На Південнобузькому та Таврійському напрямках ворог продовжує утримувати оборонні позиції. Намагається вдосконалювати інженерне обладнання позицій у районах населених пунктів Безводне та Іщенка.
  • З метою протидії технічним засобам розвідки Сил оборони російські окупанти розгорнули комплекс радіоелектронної боротьби у районі міста Мелітополь.
  • Окупанти завели на територію України одну батальйонну тактичну групу зі складу 138-ї окремої мотострілецької бригади Західного військового округу.
  • У місті Бєлгород та області здійснюється додаткове залучення медичних працівників з інших регіонів російської федерації для роботи з пораненими військовослужбовцями. Все це свідчить про значні втрати російських окупантів.
По теме:  Две платежки за газ: Оржель раскрыл подробности изменений

Нагадаємо, що окупанти зруйнували всі три мости через Сіверський Донець, які ведуть до Сєверодонецька. 

По материалам: Подробности