Міжнародне рейтингове агентство Moody's вважає, що росія допустила дефолт по єврооблігаціям. Агентство не виключило нових дефолтів щодо майбутніх купонних виплат. Про це йдеться у заяві Moody's.

27 червня власники суверенного боргу Росії не отримали купонні виплати за двома єврооблігаціями (Росія-2026 та Росія-2036 — ред.) на суму $100 млн на момент закінчення 30-денного пільгового періоду, що, згідно з нашим визначенням, є дефолтом.

Мінфін рф вважає, що формулювання "дефолт" не можна застосовувати до того, що сталося. Міністерство зазначає, що Москва перевела всі гроші у повному обсязі, проте міжнародні розрахунково-клірингові системи не довели їх до отримувачів. Кремль назвав інформацію про допуск росією дефолту неправомірним.

Проблеми з обслуговуванням зовнішнього боргу виникли в росії через санкції. США у травні не продовжили ліцензію росії, за допомогою якої вона могла здійснювати виплати за єврооблігаціями. У червні Мінфін рф почав проводити виплати за зовнішнім боргом за новою схемою у рублях.

Кілька днів тому президент росії володимир путін підписав указ про тимчасовий порядок виконання зобов'язань з зовнішнього боргу рф у валюті.

По теме:  В этом году аграриям уже компенсировали проценты по кредитам на 323 миллиона

По материалам: Подробности