Фінансове благополуччя і стабільність - мрія багатьох людей.

Трапляється в житті, що при кредитуванні в тій чи іншій фінансовій установі, клієнт не може вчасно погасити заборгованість. Несподівані ситуації та фінансові труднощі ведуть до накопичення пені та штрафів, що призводить до нескінченного кола неочікуваних витрат. Банківські кредити так чи інакше візьмуть більше грошей, ніж клієнт взяв у кредит. Через труднощі, що склалися, відбиток залишається не тільки на гаманці клієнта, але також і на його кредитній історії. Кожен прострочений платіж, штраф або найменше недотримання зобов’язань — все фіксується організацією і переноситься в базу даних Кредитного Бюро.

Кредитну історію зіпсувати легко, через що вона стає поганою і вішає на позичальника ярлик «неблагонадійного клієнта» в Україні. Після чого взяти кредит в іншому банку стає практично неможливим. Чим загрожує погана кредитна історія? Якщо говорити коротко — вона перекриє всі переваги, які Ви готові запропонувати. Навіть якщо готові принести всю документацію з дому і привезти з собою нотаріуса — відмова в кредиті більш ніж імовірна.

Як перевірити кредитну історію?

Безоплатні способи:

  • Сайт Українського бюро кредитних історій (УБКІ);
По теме:  Без коньяка, но с брындзей: в Украине вступил в силу закон о защите географических брендов

Кредитна історія зберігається протягом 10 років з моменту погашення позики. База даних УБКІ працює дистанційно, що дає змогу перевірити кредитну історію онлайн або отримати дані на електронну пошту. Для отримання даних необхідно надіслати копії паспорта та ідентифікаційного коду, а також заяву на кредитний звіт.

Раз на рік послуга є безкоштовною, наступний запит коштуватиме 50 грн.

Платні способи:

  • Додаток «Кредитна історія» УБКІ;
  • Додаток або інтернет-банкінг «Приват24».

При підключенні послуги «Статус-контроль» за 500 грн на рік, клієнту надається безлімітний доступ до кредитної історії та рейтингу. 

Як взяти кредит з поганою кредитною історією?

Оформити кредит з поганою КІ не тільки можливо, а й досить просто! Для того щоб це зробити з великою ймовірністю успіху, варто обходити банки і ломбарди стороною. На допомогу прийдуть мікрофінансові організації, які готові запропонувати кредит онлайн з бонусом, у вигляді «очищення» кредитної історії.

У чому секрет? Мікрофінансові організації більш лояльні до позичальників. Надаючи величезний вибір різних кредитів онлайн «абсолютно всім», організації вимагають високу процентну винагороду. Кредит онлайн на картку — найпоширеніший вид фінансової послуги в МФО. Заповнити заявку і протягом години отримати зарахування на карту дуже приваблива пропозиція, а головне, цілком реальна.

По теме:  Саудовская Aramco за один день обошла Apple и стала самой дорогой в мире

Як кредит онлайн у МФО допоможе поліпшити кредитну історію?

Для того щоб очистити кредитну історію, фінансові експерти рекомендують по черзі брати і погашати невеликі позики. Маленькі суми на короткий термін дають змогу не виплачувати неймовірно високі відсотки й успішно погасити борг. 

Після кожного успішно погашеного кредиту онлайн, кредитна історія оновлюватиметься й «очищуватиметься», що дасть змогу раніше «неблагонадійному клієнту» стати добропорядним позичальником.

Як правильно вибрати МФО?

Оскільки подібного роду організацій дуже багато, є досить високий ризик зіткнутися з компаніями-шахраями. Щоб не загрузнути в руках неблагонадійних компаній, досить скористатися спеціальними платформами з підбору мікрофінансових організацій. 

Finpdanda.com — одна з таких платформ, яка швидко і точно підбирає необхідну фінансову організацію зі списку перевірених і надійних МФО. На сайті представлено короткий опис організації, рейтинг, а також пропоновані організацією умови кредитування, досить просто ввести бажану суму і термін кредиту онлайн.