В Україні триває призначення субсидій.

З травня їх будуть розраховувати вже на неопалювальний період. Для пенсіонерів, які планують отримувати субсидію, варто пам’ятати, що при розрахунках будуть використовувати розмір березневої пенсії.

Про те, хто може залишитись без субсидії у травні, розповідає Полемика з посиланням на Пенсійний фонд.

Зазначається, що для більшості отримувачів субсидія буде перерахована автоматично й українці зможуть їх отримувати аж до 30 квітня 2025 року. Єдина умова, щоб майновий стан та/або склад домогосподарства не змінювалися.

Однак є ті категорії громадян, які залишиться без субсидії в травні. Щоб поновити допомогу від держави їм потрібно заново звернутися по призначення субсидії та подати нові заяву та декларацію. Це потрібно зробити:

  • орендарям житлових приміщень;
  • внутрішньо переміщених особам;
  • у випадку, коли фактично в приміщенні живуть менше людей ніж зареєстровано;
  • у випадку коли домогосподарству потрібна житлова субсидія не на оплату комунальних послуг, а на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;
  • тим, кому розрахували субсидію на опалювальний період в розмірі 0 грн.
По теме:  Загрязнители грунтов будут платить больше за злоупотребления: у Госэкоинспекции новые права

Варто зауважити, що навіть якщо ви подали документи не на початку травня, а протягом двох місяців від 1 травня (початку неопалювального сезону), субсидія все одно буде призначена з початку сезону, за виключенням, що право отримати субсидію наступило пізніше.

Раніше Полемика писала про те, які категорії ФОПів можуть бути звільнені від сплати податків.