З 24 червня з доступної електроенергії в Україні буде відніматись обсяг електроенергії, який необхідний для роботи критичної інфраструктури.

Після цього ліміти споживання рівномірно розподілять між областями.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на радника прем’єр-міністра України з питань енергетики Юрія Бойка в ефірі «Київ24».

За словами Бойко, днями було завершено ремонт атомного блоку, завдяки чому в енергосистему додалося 1000 МВт, що й дало можливість уникнути обмежень світла на цих вихідних. Втім, 9 червня, все ж довелось протягом години залучати аварійну допомогу у сусідів.

Зокрема він розповів й про те, що з 24 червня в Україні по-новому будуть встановлені ліміти світла до областей.

Отже, з доступної електроенергії в Україні буде відніматись обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі, після чого із  умовного залишку обсягу будуть доводити ліміт для кожної області.

Бойко пояснив, що відтак тепер буде не 80% на кожну область, а 70% необхідного обсягу, які будуть доведені до кожного регіону. Тривалість відключень також буде наближена до однакового значення для кожного регіону.

Ситуація з електроенергією в Україні

Протягом останніх місяців Російська Федерація все частіше почала завдавати масованих ударів проти України, особливо це стосується енергетичної інфраструктури. Це призвело до повернення графіків відключень. Спочатку обмеження діяли для бізнесу, втім пізніше вони вводились й для побутових споживачів.

По теме:  Пассажирский самолет потерпел крушение: первые подробности

Раніше Полемика писала про те, чому зростають ціни на бензин і коли очікувати їх падіння.