Контрнаступ ЗСУ у 2023 році, можливо, не приніс Україні очікуваних результатів.

Але ми зробили той ривок, який дає подих подальшим наступальним діям.

Своїми думками в інтерв’ю ВВС поділився командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський. Про це повідомляє Полемика. Він назвав однією з головних причин таких результатів контрнаступу добре підготовлену оборону росіян.

Тарнавський нагадав, що Україна воює з однією з найсильніших армій світу, тому до контрнаступу ЗСУ росіяни добре готувались.

«Його оборона складалася не з одного, а з декількох рубежів. Противник звів ці оборонні рубежі не за один місяць, а впродовж того періоду, коли ми готувалися до наступальних дій. Тому що розвідка працює цілодобово», — пояснив він.

За словами бригадного генерала, росіяни переважають у живій силі та озброєнні, і відрізняються від українців тим, що готові без жалю кидати на смерть свій особовий склад.

«Дуже велика щільність мінних полів, насиченість бойових порядків ворога, протитанкових засобів, засобів радіоелектронної боротьби та ударних дронів», — додав він.

Тарнавський також зазначив, що ЗСУ не могли у повному обсязі використовувати броньовану техніку, що ускладнювало активні просування, а також вплинуло на швидкість наступальних дій українських захисників.

По теме:  Украина и Россия близки к обмену заключенными в формате "33 на 33"

Однак, як наголосив генерал, найголовніше те, що наш воїн не злякався і робив те, що мав робити.

«Ми всі вчимося на цих помилках, робимо висновки. При цьому я скажу, ми, можливо, не подолали ту глибину, але ми зробили той ривок, який дає подих на подальші наші наступальні дії», — зауважив Тарнавський.

Нагадаємо, фракція Тимошенко зареєструвала проект про скасування рішення ВР щодо легалізації медичного канабісу.