Народні депутати від фракції «Батьківщина» зареєстрували в парламенті проект постанови щодо скасування рішення ВР про прийняття у другому читанні та в цілому проекту закону про легалізацію медичного канабісу (№7457).

Про це повідомляє Полемика з посиланням на сайт парламенту.

Авторами проекту стали Юлія Тимошенко, Сергій Тарута, Олексій Кучеренко, Сергій Євтушок, Георгій Немиря та Валерій Дубіль.

Тимошенко висловила надію на те, що «наступне скликання Верховної Ради скасує не лише легітимізацію наркотиків, а й всі інші закони проти національних інтересів та засад існування України».

Варто зазначити, що відповідно до регламенту ВР, реєстрація такого проекту постанови означає, що голова парламенту не може передати на підпис президенту даний закон, допоки Рада не проголосує проти пропозиції «Батьківщини» про скасування рішення парламенту. Наступне засідання парламенту заплановане на січень 2024 року.

Таким чином, розблокувати його підписання ВР зможе тільки десь в середині січня наступного року. Потім ще доведеться чекати підпису президента. Якщо враховувати те, що закон набирає чинності лише через півроку, то він запрацює не раніше липня 2024-го.

Нагадаємо, в Україні планують запровадити нове свято.