Apple анонсувала нове покоління ноутбуків MacBook Air з екранами 13 та 15 дюймів.

Ці оновлені портативні комп’ютери мають потужніший процесор Apple M3, зберігаючи дизайн, ідентичний попереднім моделям.

Про це пише Полемика з посиланням на провідний сайт новин про iPhone, iPad та Mac 9to5Mac.

Характеристики нових пристроїв

Головною перевагою нових моделей є потужний чіп M3 з покращеною продуктивністю CPU та GPU. За словами виробника, завдяки цьому потужному 8-ядерному процесору, 10-ядерному графічному прискорювачу та підтримці до 24 ГБ об’єднаної пам’яті, новий MacBook Air випереджає за швидкістю попередні моделі з чіпом M1 на 60 відсотків.

Крім того, новий чіп дозволяє одночасно підключати два зовнішніх дисплея, що, як стверджує виробник, компенсує одну з втрат при переході з Intel на Apple Silicon.

Однак варто зауважити, що обидва екрани будуть активними лише при закритій кришці ноутбука. При відкритій кришці та увімкненому екрані Air можна використовувати лише один зовнішній дисплей, як і в попередніх моделях з чіпами M1 та M2.

Apple претендує на звання «найкращого у світі споживчого ноутбука для штучного інтелекту» завдяки впровадженню швидшого 16-ядерного Neural Engine.

По теме:  Google представил смартфон Pixel 4 с распознаванием жестов: видео

Радіомодулі було оновлено для підтримки Wi-Fi 6E, що забезпечує подвоєння максимальної теоретичної швидкості завантаження порівняно з попереднім поколінням.

Зовнішній вигляд MacBook Air M3 ідентичний моделі з чіпом M2: тонкий екран з вирізом для камери, плоский корпус з тонкими краями, а також збереження тих самих портів та кольорів. Щодо автономності виробник заявив, що тривалість роботи складає до 18 години без підзарядки.

Вартість MacBook Air

Ціни на 13-дюймовий MacBook Air з M3 починаються від 1 099 доларів (42 150 тисяч гривень), а 15-дюймовий — від 1 299 доларів (49 800 гривень). Користувачі вже можуть замовити новинки в США, а постачання розпочнеться через декілька днів – 8 березня.

Нагадаємо, в мережі з’явилась перша інформація про майбутні iPhone 17.