Як зазначає голова комітету ВР із питань свободи слова Ярослав Юрчишин, для заборони Telegram в Україні потрібна чіткі аргументи.

Наприклад, приводом для блокування може стати масштабний витік даних.

Про це пише Полемика з посиланням на інтерв’ю нардепа РБК-Україна.

Юрчишин пояснює, що побоювання щодо безпечності месенджера виникають через його російське походження. Засновник Telegram Павло Дуров розробив його у РФ, потім намагався перереєструвати застосунок у США, але йому це не вдалося, тому месенджер, ймовірно, зареєстровано в ОАЕ. Сам Дуров нібито отримав громадянство ОАЕ, однак наразі відсутня інформація про те, чи відмовився він при цьому від паспорта РФ. Не виключено, що бізнесмен досі має певні зв’язки з РФ.

За словами нардепа, щоб заблокувати Telegram в Україні необхідна чітка аргументація, наприклад, рішення РНБО щодо санкцій.

«А для цього має статись якась серйозна критична ситуація з витоком інформації. Дуже не хотілось би, щоб це сталось, тому нам треба зробити вибір», — пояснив очільник комітету ВР із питань свободи слова.

Журналісти поцікавились, чи не буде можлива заборона Telegram зазіханням на свободу слова, нардеп зазначив, що ні. Як він пояснив, свобода слова – це похідна від персоналізації, тобто можна зрозуміти, хто стоїть за цим словом.

По теме:  Все про Notcoin: як видобувати монети в Telegram і що його чекає в майбутньому

«І відповідно, коли це слово порушує законні рамки, наприклад, лунає заклик до тероризму чи виправдовування російської агресії, то треба розуміти, що твоє слово приводить до певних наслідків», — резюмував політик.

Раніше Буданов висловився про те, як Telegram можна використати на користь України.