Смартфони Xiaomi завоювали увагу користувачів по всьому світі не лише доступною ціною, а й репутацією, яка стала гарантією якості для багатьох споживачів.

Однак останнім часом стає очевидним, що пристрої компанії не є оптимальним вибором. На це вказують безліч причин, які змушують розглядати  альтернативні варіанти при покупці смартфона.

Чому не варто купувати смартфони Xiaomi, розповідає Полемика із посиланням на онлайн-платформу KnowYourMobile.

Проблеми з перегрівом

В просторах Інтернету можна знайти багато свідчень того, що користувачі Xiaomi мають проблеми з перегріванням своїх смартфонів. І це характерно не лише для однієї моделі в лінійці телефонів Xiaomi, а й для всіх смартфонів компанії.

Проблемне програмне забезпечення

Google, Apple, Samsung та Huawei вже багато років створюють мобільні інтерфейси. Xiaomi у цьому контексті трохи відрізняється. Єдиний реальний досвід — це китайський ринок, який повністю відрізняється від західних ринків, таких як США та Великобританія.

Це стає причиною того, что до MIUI Xiaomi доведеться звикати, навіть якщо ви досвідчений телефонний користувач. Наприклад, щоб отримувати сповіщення, треба довго покопатися в налаштуваннях. Також користувачі скаржаться на те, що смартфон гальмує на порожньому місці, а програми — неправильно працюють і періодично закриваються.

По теме:  Экологический выбор. В ЕС решили продлить срок эксплуатации гаджетов

Нераціональна «оперативка»

Телефони Xiaomi люблять занадто сильно економити оперативну пам’ять, і кінцевим результатом цього є те, що програми можуть зависати та вилітати.

Швидко розряджається акумулятор

Після кількох місяців використання користувачі стикаються з надмірним розрядом батареї, або зниженням її продуктивності.

Одна з ключових причин надмірного розряду батареї пов’язана з тим, як телефон переключається з мережі до мережі. Один із способів вирішення цієї проблеми — забезпечити, щоб обидва слоти для SIM-карти на телефоні були заблоковані для мобільних даних одного типу (по суті, потрібно відключити Dual 4G та вибрати LTE для SIM-карти, яку ви використовуєте).

Проблеми з оновленням Android

Оновлення ОС важливі для сучасних пристроїв. З оновленнями виправляються різні помилки, додаються нові функції та покращується безпека.

Однак у Xiaomi часто після оновлення прошивки проблем додається, а наступне оновлення доводиться чекати довго. Крім того, компанія неодноразово відкладала вихід важливих оновлень або зовсім їх скасовувала та припиняла подальшу підтримку пристроїв.

Не надійний

Одна з найважливіших речей, яка вам потрібна від телефону — це почуття надійності. З телефонами Xiaomi ви цього не отримаєте. По-перше, ви майже напевно не отримаєте два великих оновлень Android. По-друге, телефони Xiaomi відомі тим, що в них дуже багато помилок і є багато проблем із програмним забезпеченням.

По теме:  Facebook готовит к выпуску усовершенствованные VR-шлемы Oculus Quest

Підтримка війни

Незважаючи на те, що після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну, компанія Xiaomi призупинила свою маркетингову діяльність у цій країні, в 2023 році Xiaomi активно відновлювала штат співробітників у своїх російських офісах і пізніше оголосила про початок офіційного продажу флагманських смартфонів у Росії.

Раніше Полемика писала про те, як реанімувати смартфон після того, як він впав у воду.