А ви знали, що у вашому iPhone є приховані корисні функції?

Як виявилось, навіть найдосвідченіші користувачі можуть навіть не підозрювати про існування речей у смартфоні, які значно спростять життя.

Полемика із посиланням на веб-сайт про гаджети Pocket-lint розповідає про шість прихованих корисних функцій в iPhone, які допоможуть вам у повсякденному користуванні.

Проста дія для обрізання фотографій

Наступного разу, коли ви захочете швидко обрізати когось або щось на фотографії, зайдіть у програму «Фото», виберіть зображення, яке хочете обрізати, а потім масштабуйте його, поки не побачите область, яку хочете зберегти.

Натисніть, щоб обрізати зображення, або утримуйте його, щоб вибрати співвідношення сторін, у якому потрібно зберегти фотографію.

Швидке надсилання фотографії в Повідомлення

В додатку «Повідомлення» з’явились зміни у дизайні в iOS 17. Тепер всі кнопки, які раніше знаходилися поряд з текстовим полем, відсутні. Однією з них була кнопка вибору фотографій, за допомогою якої можна було легко та швидко відправити зображення у розмову.

Замість того, щоб натискати на значок «+», а потім вибирати зображення, просто натисніть і утримуйте значок «+». Приблизно за секунду ви побачите свою бібліотеку фотографій трохи нижче текстового поля.

По теме:  На що потрібно звернути увагу при покупці вживаного iPhone: корисні поради

Apple Maps в офлайн-режимі

Користувачі знають про те, що потрапити в некомфортну ситуації можна після втрати покриття сотового зв’язку при використанні Apple Maps. Втім, завдяки останньому оновленню iOS з’явилася можливість завантажувати карти для автономного доступу.

Щоб завантажити територію для автономного доступу, відкрийте Apple Maps, торкніться піктограми свого профілю, виберіть «Офлайн-карти» і «Завантажити нову карту».

Якщо ви оберете «Завантажити нову карту», то зможете окреслити місто або район, який ви хочете завантажити. Після того як ви перемістите краї області на карті, натисніть «Завантажити».

Карта буде завантажена у фоновому режимі для доступу в автономному режимі і міститиме оцінку трафіку, рейтинги місцевих підприємств і навіть години роботи.

Інтерактивні віджети

Додавання віджету на головний екран вашого iPhone не є чимось новим, але досі він служив не більше ніж ярликом для своєї програми.

Віджети для власних програм Apple та розробників, які оновили свої програми для iOS 17, тепер стали інтерактивними. Це означає, що при використанні віджету «Нагадування», ви зможете виключити елемент зі списку справ, не запускаючи саму програму, або у вам буде можливість керувати відтворенням музики, не відкриваючи програму «Музика».

По теме:  Карантин привел к рекордному росту подписчиков Netflix

Розумний візуальний пошук у фотографіях

Така функція дозволить вам ідентифікувати їжу та отримати її рецепт, картографувати інформацію за допомогою вітрини бізнес-магазину і навіть визначати, що означають знаки та символи на панелі приладів вашого автомобіля або на бірці для білизни.

Щоб скористатись візуальним пошуком, сфотографуйте щось, наприклад, бірку для прання на улюбленій сорочці. Потім відкрийте зображення у додатку «Фото».

Дотримуючись тегу прання, ви побачите невеликий значок пральної машини в нижній частині екрана iPhone; виберіть його. Потім виберіть «Догляд за пранням», що дозволить вам переглянути результати пошуку за різними значками на зображенні.

Siri, яка прочитає за вас

Наступного разу, коли під час читання довгої статті вам потрібно буде відволіктись на іншу справу, попросіть Siri прочитати вам статтю. Запустіть програму, натиснувши та утримуючи бічну кнопку, або скажіть «Привіт, Siri, прочитай це». Якщо веб-сайт підтримує режим читання Safari (більшість підтримує), Siri почне читати вам.

Фото: Vision Ireland

Раніше Полемика писала про те, чому не варто купувати смартфони Xiaomi.