Багато україців обирають для себе вживані смартфони, оскільки вони набагато дешевші.

Втім, варто не забувати про потенційні ризики, пов’язані з телефоном. Інсує думка, що такі телефонии продаютсья через заводський брак, проте часто не береться до уваги можливість того, що в пристрої може бути вірус.

Полемика з посиланням на iTech.ua розповідає, як виявити та захистити себе від вірусів у вживаних телефонах.

Заздалегідь дізнатися, чи є у вживаному пристрої вірус досить складно. Однак приховування шкідливого програмного забезпечення не означає, що гаджет буде повністю непридатним для використання. Вам потрібно знати, як видалити віруси, щоб ваш новий телефон залишався безпечним у всіх відношеннях.

Спостерігайте за поведінкою телефону

Однією з ознак можливої ​​наявності вірусу на смартфоні є нехарактерна поведінка. Якщо пристрій працює повільно, часто виходить з ладу, показує небажану рекламу або раптово закриває програми, самостійно відправляє повідомлення або здійснює дзвінки без вашої згоди, це може бути сигналом, що він заражений шкідливим програмним забезпеченням.

Перевірте встановлені програми

Уважно перевірте програми, встановлені на вашому телефоні. Якщо ви виявили підозрілі додатки, які ви не завантажували або які мають дивні назви, варто звернути на них увагу. Ці програми можуть бути замаскованим вірусом, тому експерти рекомендують видалити всі підозрілі програми, які раніше були встановлені людиною, у якої ви придбали телефон. Дослідіть невідомі програми, щоб визначити, небезпечні вони чи ні, ґрунтуючись на оцінках інших користувачів.

По теме:  На що потрібно звернути увагу при покупці вживаного iPhone: корисні поради

Проскануйте свій телефон антивірусом

Для виявлення вірусу, необхідно завантажити надійну антивірусну програму на смартфон та виконати повне сканування системи. У магазинах програм можна знайти безліч варіантів, але найпопулярніший і надійний варіант – Kaspersky Free для мобільних пристроїв. Цей інструмент безпеки перевірить пристрій на наявність шкідливих програм і надасть вам детальний звіт про будь-які виявлені загрози.

Перевірте витрати мобільного інтернету та батареї

Надмірне споживання мобільного інтернету та швидке розряджання акумулятора можуть свідчити про наявність вірусу на вашому телефоні. Деякі види шкідливих програм працюють у фоновому режимі та виконують шкідливі дії, які спричиняють швидке розряджання акумулятора пристрою.

Виконайте скидання до заводських налаштувань

Якщо ви підозрюєте, що на вашому телефоні знаходиться прихований вірус, який не вдається видалити за допомогою антивірусного сканування або інших альтернативних методів, ви можете виконати скидання до заводських налаштувань, тобто форматувати смартфон. Цей процес призведе до видалення всіх даних на пристрої та повернення його у вихідний заводський стан. Але пам’ятайте зробити резервну копію важливих файлів.

По теме:  Найкращі смартфони на Android у 2024 році в різних цінових сегментах

Скидання до заводських налаштувань — це радикальний, але ефективний захід, що дозволяє видалити всі шкідливі програми, що залишилися.

Раніше Полемика писала про шість прихованих функцій в iPhone, про які ви навіть не здогадувалися.