Важко уявити, що сьогодні є діти, які не грають у комп'ютерні ігри, або ніколи цього не робили.

І хоча багато експертів застерігають, що постійне сидіння за ПК негативно впливає на здоров’я дітей, однак варто знати: є й корисні ігри, які не просто нешкідливі, а й навпаки — розвивають мозок, моторику тощо. Звісно, якщо не грати у них цілодобово.

Полемика розповідає про 5 цікавих розвиваючих комп’ютерних ігор, які точно захоплять ваших дітей і не нашкодять їхньому здоров’ю.

Hidden Journey: Знайти Предмети

Жанр: пошук об’єктів, головоломка, казуальна гра

Гра як потребує від гравця розумових зусиль, адже під час ігрового процесу необхідно застосувати усі свої знання, кмітливість та інтелект.

Гравець бере на себе роль справжнього детектива, розкриваючи таємниці, знаходячи докази та проводячи розслідування злочинів. Кожен наступний рівень переносить гравця на нову локацію: загадковий будинок, ранчо, покинутий пікап та багато іншого.

Bit City — Pocket Town Planner

Жанр: симулятор, казуальна гра

Ця гра допомагає розвинути уяву та просторове мислення, а також розвиває економічні та стратегічні навички. Гравець будує та керує свій власний Біт-Сіті, де головне завдання — забезпечити щастя мешканців.

По теме:  Интернет от Киевстар до вечера отключился из-за аварии

Почавши з невеликого містечка, ви поступово перетворите його на процвітаючий мегаполіс, керуючи прибутком та вкладаючи у покращення, що сприяють розвитку. Місто поповнюватиметься новими транспортними засобами та будинками, включаючи знамениті пам’ятки, змінюючи його вигляд та роблячи його унікальним.

Фото: Google Play

Portal

Жанр: головоломка, казуальна гра

Portal — це популярна гра від першої особи, в якій гравець вирішує просторові головоломки, використовуючи портали для переміщення в незвичайні місця.

Така гра сприяє розвитку у дитини просторової уяви, логічного мислення та наполегливості, оскільки створення правильних порталів з першого разу потребує певного зусилля.

Фото: Steam

AntVentor

Жанр: квест, пригода

Гра-розповідь про пригоди мурашки-винахідника на ім’я Флорентін. Занурюючись у фотореалістичний макросвіт дикої природи, герой розв’язує задачі та взаємодіє з місцевими тваринами та комахами.

Гра позитивно впливає на розвиток інтелекту, поліпшенню пам’яті та розвитку кмітливості. Основною особливістю механіки гри є повна відсутність діалогів, історія розкривається виключно через дії та емоції головного героя.

За сюжетом, у мурашки-винахідника на меті створення складного механізму для покращення життя своєї колонії, але щось йде не за планом, і він вирушає у далеку подорож у пошуках натхнення та нових деталей.

По теме:  Холодильник LG будет ругаться за неправильное использование
Фото: TheXboxHub

Monopoly — Classic Board Game

Жанр: стратегія, економіка

Ця захоплююча гра розвиває економічне мислення та стратегічні навички.

Перед гравцем стоїть задача у створенні та керуванні своєю власною бізнес-імперією, яка потребує значних зусиль та міркувань для правильного інвестування, оцінки прибутковості угод, своєчасної сплати податків, вмілої купівлі підприємств та активів, а також встановлення партнерських відносин.

Фото: Steam

Раніше Полемика писала про те, як перевірити вживаний смартфон на наявність вірусів.