У деяких випадках проблему можна вирішити самостійно.

Заряджання телефону – процес не складний, проте він вимагає дотримання певних правил. Може траплятись таке, що пристрій не заряджається, не зважаючи на те, що індикатор набирає відсотки. Причин цьому може бути декілька. Про це пише Полемика з посиланням на сайт funduk.ua.

Найпоширеніша причина – збій програмного забезпечення телефону. Для виправлення ситуації в цьому випадку, повністю перевстановити операційну систему. Якщо несправність була саме у ПЗ, проблема вирішиться.

Друга поширена причина, через яку телефон не заряджає акумуляторну батарею, хоча показує, що зарядка йде, — сам акумулятор вийшов з ладу і нездатний акумулювати струм. Якщо причина в цьому, вихід лише один – заміна батареї.

А от найрідкісніша причина такої проблеми — апаратна. Якщо з ладу вийшов контролер в основній платі, індикатор сигналізуватиме, що заряджання йде, в той час як телефон заряджатися не буде. Дану проблему не вдасться усунути самостійно, тому доведеться звернутися до фахівців, які проведуть діагностику та за потреби замінять плати.

Раніше Полемика писала про те, як зберегти заряд телефону під час блекаутів.