У зв’язку із запровадженням графіків відключення світла в Україні кожному врато знати, як підготувати свій телефон до цього періоду.

На екстрені випадки, якщо ви не маєте, наприклад, повербанка, варто підготуватися до відключень світла завчасно, виконавши кілька простих дій. Про це пише Полемика з посиланням на NV.

По-перше, видаліть з телефону програми, які використовуються найрідше або взагалі не потрібні. Якщо не хочеться видаляти, то можна відключати їх на час блекаутів, щоб вони не витрачали заряд.

Далі варто увімкнути режим «не турбувати». У цьому випадку на телефон не отримує сповіщень про повідомлення. Це також використовує заряд батареї.

У налаштуваннях гаджета потрібно перевірити, чи він має функцію «адаптивне використання батареї». Коли режим активований, телефон сам регулює, що на даний момент краще вимкнути, щоб зберегти заряд.

Також варто звернути увагу на шпалери, встановлені на екрані вашого смартфона. У разі економії заряду рекомендується тимчасово встановити просто чорне тло.

Ще можна вимкнути функцію під назвою «служба друку». Перейдіть до налаштувань, знайдіть — «підключені пристрої» — «налаштування», потім — «друк», а в ній — «службу друку» та вимкніть її.

По теме:  Apple запатентовала дистанционную съемку группового селфи

Таким чином смартфон перетворюється буквально в старий та добрий кнопковий телефон, тільки з сенсорним екраном, через відсутність багатьох функцій. Однак це дозволить залишатися якомога довше на зв’язку.

Раніше Полемика писала про те, чим не можна очищати телефон від бруду.