У світі смартфонів iPhone вважається еталоном дизайну та функціональності.

Проте навіть такий потужний та технологічний бренд не позбавлений недоліків. Незважаючи на безліч функцій, якими пишається iPhone та які задовольняють різноманітні потреби користувачів, деякі з них дратують своїми особливостями.

Полемика з посиланням на РБК-Україна розповідає про 6 дратівливих функцій в iPhone, які піддаються виправленню.

Автокорекція

Однією з найсумніших функцій iPhone є автокорекція. Безперечно, призначення її цілком важливе і вона допомагає правописі та прискорює набір тексту, проте часто трапляються такі автозаміни, що призводять до смішних чи незручних помилок.

Для багатьох користувачів автокорекція швидше перешкода, ніж допомога, особливо коли вона змінює правильно написані слова на щось зовсім інше.

Як вирішити

Для пом’якшення цієї проблеми, користувачі можуть зайти в Налаштування, потім «Основні», далі «Клавіатура» та вимкнути функцію «Автокорекція». В якості альтернативи, додавання слів, що часто використовуються, в словник може допомогти автокорекції запам’ятати кращі слова.

По теме:  Facebook запустил приложение для создания мемов

Розряджання батареї через оновлення додатків у фоновому режимі

Значна кількість користувачів iPhone звернули увагу, що їх батареї швидко розряджаються через те, що додатки оновлюються у фоновому режимі. Хоча ця функція призначена для підтримки актуальності програм, вона може значно розряджати батарею.

Як вирішити

Вимкнення оновлення додатків у фоновому режимі допоможе заощадити заряд батареї. Для цього перейдіть до Налаштувань, потім «Основні», далі «Оновлення контенту» і повністю вимкніть цю функцію, або виберіть конкретні додатки для оновлення.

Постійні повідомлення

Постійний потік повідомлень може дуже сильно заважати. В середньому, користувач отримує понад 50 повідомлень на день, в результаті чого, він відволікається, що знижує його продуктивність.

Як вирішити

Управління повідомленнями є ключовим моментом. Перейдіть у Налаштування, потім «Оповіщення» та налаштуйте параметри сповіщень для кожного додатку. Користувачі мають змогу вимкнути сповіщення для менш важливих додатків або вибрати їхнє тихе отримання.

Безлад з додатків на домашньому екрані

Домашній екран iPhone може швидко захаращуватися додатками, що в результаті ускладнить пошук потрібного. На відміну від деяких інших операційних систем, iOS спочатку не підтримувала віджети або скриньку додатків, що дану проблему тільки посилювало.

По теме:  В полиции хотят внедрить нормы о блокировке сайтов в новый закон

Як вирішити

У iOS 14 було введено Бібліотеку додатків, за допомогою якої додатки автоматично сортуються за категоріями. Щоб отримати доступ до неї, проведіть пальцем вліво, пройшовши всі домашні екрани. Користувачі також мають змогу видалити додатки з такого екрана, не видаляючи їх самих, а утримуючи піктограму програми та вибравши «Видалити з домашнього екрана».

Перевантаження сховища фотографій

Фотографії та відео високої роздільної здатності займають багато місця на iPhone, що призводить до постійних попереджень про нестачу сховища.

Як вирішити

Використовуйте iCloud Photos, перейшовши до параметрів, потім «Фото» і ввімкнувши «iCloud Photos». Це дасть змогу зберігати фотографії у хмарі, звільняючи місцеве сховище. Як альтернатива, сторонні додатки, такі як Google Photos, можуть запропонувати додаткові рішення для зберігання.

Камера на Pro-моделях знімає з низькою роздільною здатністю

У iPhone 13 Pro та 13 Pro Max з’явилися надширококутні камери, які можуть знімати макрофото. Разом із новим режимом з’явилась функція «Автомакро». Вона автоматично перемикає камеру в режим макрозйомки, коли користувач намагається сфотографувати щось зблизька, де основна камера, швидше за все, не сфокусується.

По теме:  Белорусы помогут Минцифре разработать законы по IT и криптовалюте

Проте практично ця функція часто може викликати тільки роздратування. Ви наводите камеру на об’єкт, вже підібрали ракурс, а в останній момент вона перемикає режим на макро, вважаючи це найкращим варіантом. В результаті ви маєте не такий якісний знімок в порівнянні зі звичайним режимом, тому що використовується інша камера.

Як вирішити

У налаштуваннях смартфона перейдіть до розділу «Камера» і переведіть перемикач у пункті «Автомакро» у неактивне положення. Режим макрозйомки не відключиться: коли буде доступний режим, відображатиметься іконка у вигляді квітки. Але поки ви на неї не натиснете, режим не ввімкнеться і не зіпсує кадр.

Це налаштування, як і саму функцію автомакро, мають тільки Pro-моделі, починаючи з покоління iPhone 13.

Раніше Полемика писала про те, які важливі оновлення з’являться у iPhone 15 Pro Max.